Psst! För att njuta av allt vår sida har att erbjuda så rekommenderar vi att du byter webbläsare. Här får du smidig vägledning: https://browsehappy.com/

Har du yrkeserfarenheten som krävs?

Arbetsledare inom måltidsservice, Hotel & Restaurant Manager, specialutbildad undersköterska, IT-projektledare, stödpedagog. Om du redan har bekantat dig med våra utbildningar kanske du kan ana en gemensam nämnare? Om inte, så är yrkeserfarenhet svaret. Här är vad som gäller.

Vi gör det enkelt

Vissa yrkeshögskoleutbildningar kräver yrkeserfarenhet, andra inte. Men vad betyder det egentligen? Vi delar upp och kastar om ordet. Yrkeserfarenhet är, precis som det låter, erfarenhet inom ett specifikt yrke. Det vill säga att du har ett visst antal års relevant erfarenhet inom branschen. Vissa av våra utbildningar kräver även en viss tjänstgöringsgrad, till exempel att du har jobbat minst 50 procent under två år.

Jag har bevis!

Så, har du det som krävs? Toppen! Då behöver du bara styrka din yrkeserfarenhet. Det gör du genom att ladda upp ett arbetsintyg i din ansökan.

Arbetsintyget måste…

  • …vara daterat med start- och slutdatum eller i nutid.
  • …innehålla omfattning av arbetet – heltid, halvtid eller timanställd.

Psst! Ett tips till dig som har läst dig hela vägen hit. Tänk på att ett anställningsbevis inte kan användas för att styrka din yrkeserfarenhet.

Välkommen till yrkeshögskolan som gör dig attraktiv på arbetsmarknaden.