Branscher i fokus – del 6

Kultur, media & design

Låt oss prata lite om marknadsföring eftersom det är det område inom kultur, media och design som ligger närmast vår verksamhet. Våra utbildningar Digital innehållsproducent och Digital marknadsföringsspecialist är båda väldigt populära och det är såklart inte utan anledning. Att jobba inom marknadsföring innebär en hel del fördelar.

När kreativitet leder till möjligheter

Oavsett om rollen du föreställer dig är operativ eller strategisk så erbjuder roller inom marknadsföring ett utlopp för massor av kreativitet. Det gäller att på innovativa sätt nå ut med kommunikation till människor i en given målgrupp. Till din hjälp har du verktyg som grafisk design, skriftligt innehåll, videoproduktion och analysverktyg. Genom att hålla dig uppdaterad på trender och analysera kunders beteende och mönster får du insikter om hur du kan anpassa din marknadsföring för att nå givna målsättningar.

Eftersom marknadsföring sker inom alla branscher finns möjligheter att specialisera sig inom områden som intresserar just dig och du kan även dra nytta av dina tidigare erfarenheter. Du kan även välja en bredare roll för en större variation i vardagen. Möjligheten att påverka både din egen situation och de människor som du riktar marknadsföringen till är en bidragande faktor till rollernas popularitet.

Digitaliseringen blev en dörröppnare

Digitaliseringen har haft stor påverkan på arbete inom marknadsföring. Olika digitala kanaler och plattformar har möjliggjort för marknadsförare att nå ut till både en bredare och mer specifik målgrupp. De insikter man får genom sökmotoroptimering, digital annonsering och sociala medier bidrar till att budskap kan riktas för en ökad räckvidd. Digitaliseringen har också gjort att många företag kommit närmare sina kunder. Man har kunnat skapa en interaktion och engagemang genom att skapa mer personliga och skräddarsydda budskap och erbjudanden, exempelvis genom influencersamarbeten, sociala medier och e-postmarknadsföring. Detta har möjliggjort för marknadsförare att kunna bygga starka och långsiktiga kundrelationer.

Vad framtiden håller för marknadsförare återstår att se. Rollerna kan komma att förändras när AI kommer på stark frammarsch. AI innebär också ett ytterligare verktyg för marknadsförare och är även ett väldigt bra exempel på att man som marknadsförare behöver vara flexibel och kunna anpassa sig till snabba förändringar i både teknik och kundbeteenden.

TUC Sweden
”Under pandemin kom den digitala transformationen igång med full kraft. Företag och organisationer fick ställa om, medarbetare lämna kontoren och vänja sig vid ett arbetsliv helt eller delvis på distans. Det här ställde stora krav på verksamhetens förmåga att skapa en ”vi-känsla” och engagemang trots distansarbete. I omställningen blev digitala innehållsproducenter starkt eftertraktade. I vår utbildning utvecklas de studerandes kommunikationsförmåga för att skapa träffsäkra budskap till olika digitala kanaler. Allt för att förbereda de studerande på en digitaliserad arbetsmarknad med stora kommunikationsbehov.”

Program inom området

Vill du utbilda dig till ett yrke inom en bransch som skriker efter just den kompetens och kunskap du får genom våra program så har du flera spännande yrkesroller att välja mellan!

Kurser inom området

Är du redan inne i branschen men behöver vässa dina kunskaper inom ett specifikt område så har vi kurserna för dig; Kurser inom YH eller Kurs på tom plats. Samtliga kurser är kostnadsfria och berättigar till studiemedel från CSN.

Kurer inom yrkeshögskolan

Kurser inom yrkeshögskolan är korta, flexibla och kostnadsfria och framtagna i nära samarbete med arbetslivet. Det innebär att de innehåller exakt den kompetens som arbetslivet så stark behöver. Detta är en perfekt möjlighet för dig som vill vidareutvecklas på ett snabbt och smidigt sätt. Distanskurserna går utmärkt att kombinera med arbete.

Kurs på tom plats

Kurs på tom plats innebär att du läser en eller flera kurser som ingår i våra längre program, och du pluggar tillsammans med de som läser hela utbildningen. Arbetslivet står bakom våra program och kurser vilket betyder att de ger exakt den kompetens som arbetslivet efterfrågar. Ett bra tillfälle för dig själv eller för någon av dina anställda att få den kompetens som behövs.