Milena praktiserar på lyxhotell i London.

Milena Bergström hade en gedigen erfarenhet inom hotellverksamhet och när hon mitt i livet bestämde sig för att plugga valde hon att fördjupa sig inom det hon arbetat med nästan hela livet. Det gav mer än hon hade kunnat ana.

Händelserika år i bagaget

Milena Bergström uppfyllde sin barndomsdröm tidigt i livet och blev flygvärdinna, men efter 14 år i branschen kände att hon hade fått nog av turbulensen i flygbranschen. ”2004 var jag ensamstående mamma med två söner på nio och elva år” berättar Milena.

Med en uppväxt i en restaurangfamilj låg jobben inom hotell- och restaurangbranschen nära till hands. ”Ett tag jobbade jag som eventprojektledare och gick sen över till en anställning som receptionschef på Djurönästet där jag senare även blev hotellchef” säger Milena. Även om det var ett bra jobb ville Milena ut i världen och pilen föll på Mallorca där hon drev ett café.

När ena sonen drabbades av hemlängtan återvände de till Sverige där Milena fick jobb på Winterviken som festvåningschef och senare driftchef. ”Det är Nobels före detta dynamitfabrik där Markus Aujalay driver festvåning och café”.

Utbildningen har gett mycket

Med pandemin försvann entusiasmen och efter ett benbrott behövde Milena tänka om. Hon valde att påbörja en vidareutbildning till Hotel & Restaurant Manager. Att ta steget vidare inom branschen verkar naturlig med tanke på Milenas stora erfarenhet av branschen. ”Jag valde att söka utbildningen för att få på papper det jag kunde. Det visade sig att vara mer givande än vad jag trodde. I utbildningen är vi en bra mix av människor med olika bakgrund och i olika åldrar” berättar Milena.

Milena berättar att hon snabbt märkte att hennes ledarskap förändrades tack vare utbildningen. ”Jag har lärt mig mycket och blivit en bättre chef redan, vilket märktes på den uppskattning jag fick på kort tid på sommarjobbet i somras ” berättar Milena.

LIA:n blev en unik möjlighet

Som sin första period av lärande i arbete, (LIA) lyckades Milena Bergström få praktik på ett av Londons lyxigaste hotell tack vare hennes sambos kontakter. ”Hotellet är ett av Londons äldsta kvarvarande privatägda lyxhotell och har fått många utmärkelser så som fem Forbesstjärnor och Royal Warrant from the Queen. Restaurangen på hotellet har även en stjärna i Guide Michelin” förklarar Milena.

Milenas praktik har gett henne en unik inblick i hotellets olika roller inom management. Hon började med två veckor med en Housekeeping Manager för att sedan fortsätta tre veckor med hotellets Guest Relation Manager. Sista veckan fick Milena även testa att arbeta tillsammans med Reservation Managern på hotellet ”Alla är väldigt trevliga och vill dela med sig av sin kunskap. Mycket är annorlunda mot Sverige, alltifrån kommunikation och ledarskap till hållbarhetstänk. Det är verkligen så intressant!” berättar Milena.

Ett bra studieupplägg

Efter LIA:n blir till att gå tillbaka till föreläsningar på distans. ”Jag älskar att kunna ha friheten att plugga på distans med närträffar på plats cirka 1 gång per månad” berättar Milena Bergström.

Ta nästa steg du med!

Vill du också fördjupa dig inom en spännande bransch och ta nästa steg i karriären. Då kan Hotel & Restaurant Manager vara utbildningen för dig!

Vanliga frågor