Nancy vet att hon får jobb när det är dags.

Nancy Makiese hade jobbat som kock sen hon var 16, och kände att hon ville ta nästa steg i karriären och utvecklas inom det hon alltid gillat.

När Nancy beskriver sig själv står nyfikenheten i centrum. Hon gillar sitt yrke men började fundera på om hon verkligen skulle stanna kvar i köket. ”Jag kände att jag ville fördjupa min kunskap som kock men även lära mig nya saker” förklarar Nancy.

Ville utvecklas inom yrket

Nancy började söka efter yrkeshögskoleutbildningar som passade hennes intressen och hittade matchning i Hotel & Restaurant Manager på TUC Yrkeshögskola. Genom att vidareutbilda sig fick Nancy kunskap om helheten i både hotell- och restaurangnäringen. Här fick hon möjlighet att fördjupa sig i att förbättra företagets lönsamhet men även hur hon kan arbeta med försäljning och marknadsföring.
”Programmet hade allt som jag är intresserad av och så var utbildningen på distans så därför sökte jag.”

Trivdes bra med klassen och upplägget

Även om programmet var på distans och att hon träffade sina medstuderande vid några få tillfällen så kände Nancy att hon fick bra kontakt med dem och att det var bra stämning i klassen. Hon kände även att programmet levde upp till hennes förväntningar. Under utbildningens gång märkte Nancy att hon utvecklades mycket även på ett personligt plan. ”Jag känner mig mer självsäker nu och jag har fått användning av det jag har lärt mig” berättar Nancy. Hon jobbar på samma arbetsplats som när hon sökte till programmet och känner att hon det hon lärt sig varit till nytta på jobbet.

Det var inte lätt alla gånger. Nancy som har små barn känner att det var svårt till och från men lyfter att hon fick bra stöd av sin utbildningsledare Sara Söderlind. ”Sara var så himla stöttande när jag tvivlade på mig själv och fick mig att förstå att jag faktiskt kunde klara det”. Lärande i arbete (LIA) blev en viktig del för Nancy Makiese. Hon gjorde sin LIA på Scandic i Örebro där hon fick upp ögonen för de olika arbetsuppgifter som hotell- och restaurangbranschen erbjuder. ”Min handledare under LIA:n lät mig vara med hela vägen och jag fick verkligen testa på alla olika bitar inom hotellverksamheten. Min handledare visade mig vad som var möjligt att göra inom branschen!” berättar Nancy.

Stort behov av arbetsledare inom branschen

Framtiden inom branschen ser mycket ljus ut och den svenska konkurrenskraften stärks av besöksnäringens omställning och hållbara utveckling. Detta skapar förutsättningar för fler jobb som ledare inom hotell- och restaurangnäringen. Så när Nancy känner sig redo att kasta sig ut och söka arbete inom hotell- och restaurangbranschen vet hon att hon kommer att få jobb. ”Behovet av personer med rätt utbildning, så som Hotel & Restaurant Manager är stort så jag känner mig trygg” förklarar Nancy Makiese.

Tycker du att Hotel & Restaurant Manager låter som ett spännande yrke kan du läsa mer om programmet och yrket på vår hemsida.

Vanliga frågor