Hotell, restaurang, turism

Hotel & Restaurant ManagerDistans (Jönköping, Studieort: Borgholm)

För dig som arbetar inom hotell- eller restaurangbranschen och som vill uppåt i karriären.

Den här utbildningen kräver yrkeserfarenhet. Har du inte yrkeserfarenhet inom hotell och restaurang kan du istället läsa Hotel & Restaurant Manager i Norrtälje, studieort Skellefteå.

Detta är vidareutbildningen för dig som vill ta nästa kliv inom den bransch du arbetar i. Besöksnäringen ökar kraftigt i Sverige och med den även hotell- och restaurangbranschen och det råder stor brist på personal med rätt kompetens. Som Hotel & Restaurant Manager leder, planerar och utvecklar du verksamheten. Programmet sker på distans, vilket betyder att du själv väljer när och var du ska studera. Detta kombineras med givande dagar (sk närträffar) i Jönköping eller studieorten Borgholm. De praktiska moment som ingår i kursen Food & Beverage Management genomförs på TUC i Jönköping, oavsett om du läser i Jönköping eller Borgholm. Utbildningen är kostnadsfri och CSN-berättigad.

Ansökan är öppen!
12 träffarPraktik 14 veckor

Hotel & Restaurant Manager – sammanfattning

Poäng

305 YH-p (61 veckor, ca 1,5 år)

Antal platser

Jönköping: 30 platser
Borgholm: 5 platser

Utbildningsort

Distans med fysiska träffar i Jönköping eller via videolänk i Borgholm.

Kommande utbildningsstart

  • Januari 2024 – maj 2025
  • Januari 2025 – maj 2026

Sista ansökningsdag

11 oktober 2023

Pågående utbildning

Januari 2023 – maj 2024

Utbildningen finns även som

Platsbunden i Norrtälje – OBS! Den utbildningen kräver inte yrkeserfarenhet inom hotell och restaurang.

Behörighet

För mer information om behörighet, särskilda förkunskaper och urval, se fliken ”Behörighet” här ovan.

HeltidHotell, restaurang, turismDistansJönköpingStudieort: Borgholm
Kontaktperson: Sara Söderlind
Dolt innehåll
Detta innehåll har dolts med anledning av dina inställningar för cookies.
För att visa detta innehåll måste cookies för Marknadsföring accepteras.

Observera! Den här utbildningen kräver yrkeserfarenhet. Har du inte yrkeserfarenhet inom hotell och restaurang kan du istället läsa Hotel & Restaurant Manager i Norrtälje, studieort Skellefteå

Hur ser den nya yrkesrollen ut?

I din yrkesroll ser du helheten i både hotell- och restaurangnäringen, och du planerar och organiserar verksamheten. Genom att ha kontroll över utbud och efterfrågan ökar du företagets lönsamhet, och du gör det tillsammans med försäljning och marknadsföring.

Gästerna är både svenska och internationella och du anpassar deras behov genom att ansvara för att det ges hög service och ett gott värdskap.

För att kunna leda och utveckla en personalgrupp på ett pedagogiskt och situationsanpassat sätt, får du kunskaper om bla olika ledarstilar, grupprocesser och konflikthantering. Du lär dig även om arbetsrätt, rekrytering och personalvård. På många arbetsplatser anordnas event, därför ingår även eventplanering i programmet.

LIA – Lärande i arbete

Under sammanlagt fjorton veckor kommer dina studier att vara förlagda till en arbetsplats, så kallat Lärande i arbete, LIA. Under denna period får du ett helhetsperspektiv inom hotell och/eller restaurang genom att följa verksamhetens olika avdelningar. Du utvecklar även din kompetens som ledare under praktiken.

Efter examen

Den svenska konkurrenskraften stärks av besöksnäringens omställning och hållbara utveckling vilket skapar förutsättningar för fler jobb, runt om i hela landet. Vårt program är anpassad efter marknadens behov och på så sätt får du den kompetens som efterfrågas. Som Hotel & Restaurant Manager arbetar du med helheten i mindre företag. I större företag jobbar du som hotellchef, konferenschef och receptionschef eller ledare inom restaurang och servicenäringen.

Att studera på distans

Att studera på distans innebär stor frihet, men också stort eget ansvar. Du ansvarar för din studietid och det gäller att ha självdisciplin. Du kan själv välja när du ska studera, men du måste alltid vara uppdaterad på aktuella datum för distanslektioner, tentor, uppgifter osv. Utbildningen är till största delen webbaserad men innehåller även fysiska träffar (sk närträffar) i Jönköping. Träffarna kan tex innehålla praktiska övningar, studiebesök, tentamen, föreläsningar, redovisningar och grupparbeten.

Studieort

Från Ölands utbildningscenter i Borgholm medverkar du på programmets träffar genom direktsänd videolänk. Mer information om studier via studieort (tidigare kallat satellitort) hittar du här.

Ett program åt gången

Du kan endast läsa en heltidsutbildning i taget hos oss på TUC. Har du tackat ja till en erbjuden plats och blir erbjuden plats på ytterligare en utbildning som du hellre vill läsa, behöver du tacka nej till den första för att ha möjlighet att tacka ja till den nya.

Litteratur

Du som studerar hos oss, har förmånen att köpa böcker på bokus.com till rabatterat pris. Rabattkod får du när du börjat plugga.

Stipendier och bidrag

Det finns möjlighet att ansöka om extra finansiering via branschorganisationen Visita. Klicka här för mer information.

Om du vill veta mer

Välkommen att kontakta oss om du har några frågor.

Dolt innehåll
Detta innehåll har dolts med anledning av dina inställningar för cookies.
För att visa detta innehåll måste cookies för Marknadsföring accepteras.

Är detta yrket för dig?

Sara, som är utbildningsledare och föreläsare Annette, berättar om vilka kunskaper utbildningen ger och vad du kan jobba som efter examen.

Är du redo?

Upptäck nya färdigheter, följ din passion, och försvinn bort i kunskapens värld. Rusta dig inför livets möjligheter med framtidens verktyg!

Har du några funderingar?

Hör av dig till mig så svarar jag på dina frågor.

Har du frågor om behörighet, ansökan och antagning? Kontakta [email protected] så hjälper vi dig.

Sara Söderlind

Utbildningsledare för:
Hotel & Restaurant Manager
Placeringsort: Jönköping

[email protected]
036-333 64 20

Kompetensutvecklades inom hotell och restaurang.

Nancy tog nästa steg i karriären.

”Behovet av personer med rätt utbildning, så som Hotel & Restaurant Manager är stort så jag känner mig trygg” förklarar Nancy Makiese som valt att vidareutbilda sig.

De vill utvecklas inom sitt yrke.

Att vidareutbilda sig inom hotell och restaurang är det första steget för Frida och Martin för att nå sitt drömyrke.

Vanliga frågor