Hem / Artiklar / Att studera till företagssäljare

Att studera till företagssäljare.

Innan du börjar läsa vill vi be dig att stanna upp. Fundera nu över vilka dina primära egenskaper är. Tick, tack, tick, tack. Så! Hamnar framåtanda, driv eller entusiasm högt upp på listan? Då kanske just du skulle passa som företagssäljare. Du vet en sån som är riktigt vass på sociala relationer och utmaningar. Låt se om det är något för dig!

Att studera till företagssäljare

Vi gör det enkelt. Målet med utbildningen är att du ska utveckla din personliga säljstil och förmåga att driva en affär till avslut. Krångligare än så är det inte. Men hur? Under 80 veckor kommer du att samla ihop 400 YH-poäng för att på ett kundorienterat sätt utföra säljarbetet efter examen. Men innan dess ska du under tre perioder få testa på något spännande. Just precis, LIA – Lärande i arbete. På så vis får du lära känna arbetslivet (passa på att knyta lite kontakter!) och införskaffa dig lite förståelse för yrkesrollen.

Tre snabba saker du lär dig

• Säljkonceptet i helhet.
• Förhandling och förtroendebyggande.
• Projektledning, ekonomi och affärsjuridik.

Och sen då?

Nu är det bara att köra. Det vill säga agera som företagssäljare inom B2B. Tack vare kunskapen inom försäljning, marknadsföring, ekonomi och projektledning är det så enkelt. Det är nämligen en kombination som kommer att göra dig mycket attraktiv på arbetsmarknaden. Förutsättningarna är många och variationen likaså – vågar du ta steget?

Välkommen till yrkeshögskolan som tror på dig och din rätt till utbildning.

Behörighet, ansökan och allt det där? Klicka här nedan och läs mer om utbildningen.