Ekonomi, administration, försäljning

Företagssäljare B2BTranås

För dig som vill bli specialist på att driva affärer.

Att arbeta som företagssäljare passar dig som tycker om sociala relationer och att möta utmaningar, och som vill ha ett yrke där drivkraft och affärssinne är viktiga personliga egenskaper. Detta är det perfekta programmet för dig som vill ha en komplett utbildning inom försäljning, marknadsföring och ekonomi och där målet är att du ska utveckla din personliga säljstil, och utveckla din förmåga att driva en affär till avslut.

Ansökan är öppen!
Praktik 22 veckor

Företagssäljare B2B – sammanfattning

Poäng

400 YH-p (80 veckor, ca 2 år)

Antal platser

25

Utbildningsort

Platsbunden i Tranås

Kommande utbildningsstart

  • September 2024 – maj 2026 – ansökan öppnar i december/januari
  • September 2025 – maj 2027

Pågående utbildning

  • September 2022 – maj 2024
  • September 2023 – maj 2025

Sista ansökningsdag

19 april 2023 men vi tar emot sena ansökningar i mån av plats. Din ansökan behandlas i turordning och först när den är komplett.

Utbildningen finns även som

Behörighet

För mer information om behörighet, särskilda förkunskaper och urval, se fliken ”Behörighet” här ovan.

HeltidEkonomi, administration, försäljningTranås
Kontaktperson: Elin Edmundsson

Vad arbetar du med?

Redan under programmets första veckor läser du om personlig och praktisk försäljning för att hitta din personliga säljteknik. Det är en utveckling som fortlöper under hela programmet, och även i din framtida yrkesroll.

Du lär dig säljkonceptet i sin helhet, från att ta fram kundsegment, till att boka besök, göra analys, föreslå produkt eller tjänst och driva affären till avslut. Att utföra säljarbetet på ett kundorienterat sätt, att förhandla och bygga förtroenden, samt att hantera olika säljsituationer blir naturligt för dig. Samtidigt får du kompetens inom projektledning, ekonomi och affärsjuridik.

Efter avklarad utbildning kan du agera som företagssäljare inom B2B. Du har ett gott affärsmannaskap och mycket goda kunskaper inom marknadsföring och kommunikation.

LIA – Lärande i arbete

En viktig del av programmet är också Lärande i arbete, LIA, då dina studier är förlagda till en arbetsplats. Som studerande är du ute på ditt LIA-företag under två olika perioder om totalt 22 veckor. På så sätt lär du känna arbetslivet och får förståelse för yrkesrollen.

Efter examen

Du har kompetens inom försäljning, marknadsföring, ekonomi och projektledning – en kombination som gör dig mycket attraktiv. Du kan arbeta som kvalificerad företagssäljare, säljledare inom business-to-business-försäljning eller med marknadsföring. Beroende på intresse och annan kompetens kan du söka dig till den bransch som du är intresserad av, t ex teknisk försäljning eller tjänsteförsäljning. Företagssäljare är ett varierande yrke som innebär mycket eget ansvar och självdisciplin. Det råder en stor brist på företagssäljare och det är svårt för företag att hitta säljare med rätt kompetens. Möjligheten att få ett arbete är mycket god!

Litteratur

Du som studerar hos oss, har förmånen att köpa böcker på bokus.com till rabatterat pris. Rabattkod får du när du börjat plugga.

Om du vill veta mer

Välkommen att kontakta oss om du har några frågor.

TUC Sweden
”Vi har ett löpande behov av säljare inom koncernen. Vi har anställt 5-10 st i Tranås och behöver ytterligare 10-20 st inom 3–5 år. Att rekrytera personer som gått denna utbildning gör att vi får in säljare med teoretisk kunskap och inom försäljningsområdet på OEM så får de även den praktiska delen. Vi vill att den teoretiska grunden läggs på Yrkeshögskolan för att kompletteras ute på LIA så att de studerande blir attraktiva på arbetsmarknaden.”

Är du redo?

Upptäck nya färdigheter, följ din passion, och försvinn bort i kunskapens värld. Rusta dig inför livets möjligheter med framtidens verktyg!

Har du några funderingar?

Hör av dig till mig så svarar jag på dina frågor.

Har du frågor om behörighet, ansökan och antagning? Kontakta [email protected] så hjälper vi dig.

Elin Edmundsson

Utbildningsledare för:
Energiingenjör
Företagssäljare B2B
Placeringsort: Tranås

[email protected]
0140-44 45 18

Står rustade trots pandemin.

Träffa Johanna och Karl som berättar om sina erfarenheter av att plugga och de många fördelarna som LIA ger.

Vanliga frågor