Lidköping

Välkommen till Lidköping, en tätort i Västergötland. På grund av förväxlingsrisken med Linköping kallar kommunen sig och staden oftast Lidköping vid Vänern. Vi hoppas och tror att du kommer trivas i Lidköping!

Allmän fakta om Lidköping som stad

Lidköping ligger söder om den sydöstra del av Vänern som kallas Kinneviken. Området pulserar av aktiviteter och här finns något för alla smaker.  Kommunen strävar efter att Lidköping ska ligga i framkant och bli en bättre plats att leva och bo på, och en del i det är att erbjuda ett brett kulturutbud. Det finns föreningar inom de flesta områden vilket gör att du kan utöva många olika sporter. Gillar du att vara ute i naturen finns ett stort antal vandringsleder vid Spiken, Läckö slott, Råda vy, Pilgrimsleden och Biosfärleden längs Vänerns kant. Läckö slott, ca 2 mil från Lidköping är ett välbesökt turistmål som varje år arrangerar evenemang, operor och utställningar.

Mat, cafe, shopping

Det finns mängder av småbutiker som varvas med de större butikskedjorna och en livlig torghandeln på onsdagar och lördagar. Och efter en tur på stan kan du välja på hela 35 caféer i kommunen!

Föreningsliv & idrott

Lidköping har många idrottsföreningar, gym och ett aktivt kulturliv. Det är nära till naturen med bland annat vattensporter och vandringsleder.

Boende i Lidköping

På Campus Västra Skaraborgs hemsida hittar du information om olika boendeformer. De hjälper dig gärna att hitta bostad i Lidköping under din studietid, kontakta dem så berättar de mer.

TUC i Lidköping

Campus Västra Skaraborg i Lidköping ligger ett par minuters promenad från resecentrum som har både tåg och bussförbindelser. I huset finns tillgång till en mängd föreläsningssalar, ett fyrtiotal grupprum, teknisk utrustning och ett café som också fungerar som lunchservering.

Utbildningarna i Lidköping sker i samarbete med Campus Västra Skaraborg.

Telefon & mejl

0140-44 45 10
[email protected]

Besöks- & postadress

Campus Västra Skaraborg /TUC
Fabriksgatan 2
531 60 Lidköping