Stockholm – Sveriges huvudstad

Välkommen till Sveriges huvudstad! Stockholm ligger vackert belägen vid Mälaren som har en fantastisk skärgård.

Allmän fakta om Stockholm som stad

Stockholm är Sveriges huvudstad samt landets kulturella, politiska, mediala och ekonomiska centrum. Staden ligger vid Mälarens utlopp i Östersjön, på gränsen mellan landskapen Södermanland och Uppland. Staden är världens femte nordligaste huvudstad bland självständiga stater. Välbesökta museer och unika pärlor – staden erbjuder ett stort utbud med allt från Vasamuseet till ABBA-museet och Fotografiska. Restauranger, kaffebarer och delikatessbutiker öppnar på löpande band och det finns idag nästan inget kök som inte finns representerat här.

Mat, cafe, shopping

Staden är ett shoppingparadis och här finns allt från stora kedjor till nischade butiker. Caféer, restauranger, nattklubbar och barer – ett brett utbud och det finns något för alla smaker.

Föreningsliv & idrott

Stockholm erbjuder mängder av idrottsanläggningar. Stadens närhet till naturen ger bra förutsättningar att utöva naturnära aktiviteter. Det finns även ett mycket brett utbud av föreningsaktiviteter.

Boende i Stockholm

Vill du bosätta dig i Stockholm så förmedlar det kommunala bolaget Bostadsförmedlingen i Stockholm AB lediga hyresrätter. För dig som är studerande finns särskilda bostäder.

TUC i Bromma

TUC:s lokaler i Stockholm ligger i Mariehäll (Bromma). Endast 100 meter från både tvärbana och bussar vid hållplats Karlsbodavägen finns våra lokaler. Du som kommer med tåg till Sundbybergs station/centrum, kan även promenera till skolan på mindre än en kvart. Du som kommer med flyg, har 10 minuters gångväg från Bromma flygplats. Intill flygplatsen ligger Bromma Blocks, ett köpcentrum som innehåller det mesta såsom affärer, apotek, restauranger och caféer.

Varmt välkommen till TUC i Stockholm!

Besöksadress

Gårdsfogdevägen 5
168 67 Bromma

Postadress

Gårdsfogdevägen 5-7
168 67 Bromma