Jönköping

Välkommen till Jönköping, en växande stad i norra Småland och som är Sveriges nionde största tätort. Staden ligger vackert belägen vid Vätterns södra strand, tillsammans vid de två mindre sjöarna Munksjön och Rocksjön. Kuperade sluttningar omringar staden.

Allmän fakta om Jönköping som stad

Jönköping har ett strategiskt läge i Norden och här finns goda kommunikationer med både buss, tåg och flyg. Jönköpings Länstrafik ansvar för linjetrafiken med tåg och buss. Det finns även goda lokala och regionala tågförbindelser. Jönköping är en stad där det händer mycket, och här finns mängder att uppleva. Staden har en lång historia som lämnat spår av bland annat hantverk och tändstickor. Men här finns självklart också samtida konst och kultur att ta del av. Staden har ett stort gastronomiskt intresse som resulterat i mängder av olika matupplevelser. Är du sportintresserad har du ett stort utbud att välja mellan – både som utövare och som publik.

Mat, cafe, shopping

För den shoppingsugne finns både de stora butikskedjorna, trendiga gallerior och exklusiva boutiquer. Det finns gott om caféer och restauranger, och möjlighet att, oavsett veckodag, gå ut på någon av stadens många nattklubbar, barer eller pubar.

Föreningsliv & idrott

Här finns ett varierat utbud av aktiviteter och motionsanläggningar,  flera sport- och idrottshallar, gym- och träningslokaler, samt simhallar. Det erbjuds ett brett utbud av föreningsaktiviteter, här finns något för alla intressen.

Boende i Jönköping

För dig som vill flytta till Jönköping finns flera olika kommunala och privata fastighetsägare. Mer info om de kommunala bostadsbolagen finns på kommunens hemsida.

TUC i Jönköping

Våra lokaler i Jönköping ligger på Datorgatan 6 i Huskvarna. Det är enkelt att ta sig till och från oss. Bussarna stannar med täta turer några hundra meter från lokalerna och till tågstationen är det endast fem minuters gångväg. Våra lokaler rymmer åtta salar, med flera uppehållsrum och en mängd grupprum. I vårt stora kök har du möjlighet att värma medhavd mat samt köpa kaffe och te. Har du inte med dig mat, är det gångavstånd till 7Eleven, eller så tar du en promenad eller bussen in till Huskvarna som ligger närmast.

Varmt välkommen till TUC i Jönköping!

Dolt innehåll
Detta innehåll har dolts med anledning av dina inställningar för cookies.
För att visa detta innehåll måste cookies för Marknadsföring accepteras.

Besöks- och postadress

Datorgatan 6
561 33 Huskvarna

Vanliga frågor