Data/IT

WebbutvecklareDistans (Jönköping)

Yrket som webbutvecklare passar dig som är nyfiken och noggrann och har sinne för teknik, analys och problemlösning.

Du har specialiserade kunskaper i programmering, publiceringsverktyg samt Design & UX och arbetar med att utveckla olika produkter och tjänster för webben utifrån ett användarperspektiv. I stor utsträckning handlar det om till exempel webbplatser, webbapplikationer eller e-handelssystem. Som utvecklare har du god problemlösnings- och kommunikationsförmåga samt ett gott öga för design.

Öppen för sen ansökan!
4 träffarPraktik 25 veckor

Webbutvecklare – sammanfattning

Poäng

400 YH-p (80 veckor, ca 2 år)

Studiefart

Programmet är en heltidsutbildning och du får räkna med att lägga ca 40 timmar/vecka på studier.

Antal platser

35

Utbildningsort

Distans med fysiska träffar i Jönköping

Kommande utbildningsstart

Augusti 2024 – april 2026

Sista ansökningsdag

17 april 2024 men vi tar emot ansökningar i mån av plats. Din ansökan behandlas i turordning och först när den är komplett.

Pågående utbildning

  • September 2022 – juni 2024
  • Augusti 2023 – april 2025

Behörighet

För mer information om behörighet, särskilda förkunskaper och urval, se fliken ”Behörighet” här ovan.

HeltidData/ITDistansJönköping
Kontaktperson: Marcus Liffner

Vad arbetar du med?

Utbildningen ger dig kunskap om branschens verktyg och tekniker för att skapa och addera funktionalitet till moderna webbplatser. Du arbetar med de vanligaste programmeringsspråken HTML och CSS, C# och JavaScript och utvecklar webbplatser och andra tjänster utifrån ett användarperspektiv med kundens krav och behov i fokus. Du jobbar antingen självständigt eller i team med andra utvecklare, ofta i projektinriktad form.

Du behöver kunna förklara teknisk funktionalitet på ett begripligt sätt, och det är därför av stor vikt att du som utvecklare har god kommunikationsförmåga för att skapa samsyn med kundens utgångspunkt i åtanke. Du har kompetens att föra dialog om åtaganden och lösningar inom området både på svenska och engelska.

I rollen ingår även att arbeta med design och tillgänglighet på webben. Med utgångspunkt i kundnöjdhet och lönsamhet är det viktigt att du har förståelse för hur en affärsverksamhet drivs och programmet ger dig även kunskap i entreprenörskap och företagande.

Yrket som webbutvecklare är flexibelt då arbetet teoretiskt sätt kan utföras var som helst i världen så länge du har tillgång till dator och stabil uppkoppling. Ibland kan hemarbete vara aktuellt, eller att arbeta från utlandet, men i många fall har man en fast arbetsplats på ett kontor, beroende på vilken arbetsplats och arbetsgivare det gäller. Anställningsformen kan variera då vissa utvecklare jobbar som IT-konsulter eller frilansare medan andra har fast anställning. Alla företag kommer vilja ha olika delar av sin verksamhet på webben. För ett företag kanske du skapar en informationswebbplats och för ett annat en webbplats för e-handel – möjligheterna är många!

LIA – Lärande i arbete

En viktig del av utbildningen är Lärande i arbete (LIA) och är yrkeshögskolans motsvarighet till praktik. Det innebär att du som studerar, praktiskt tillämpar och lär dig ditt yrke ute på en arbetsplats. Du får handledning av personal som arbetar i yrkesrollen och du följer arbetsplatsens rutiner. Cirka en tredjedel av utbildningen är LIA där du lär dig yrkesrollen. LIAn är en mycket uppskattad del av utbildningen och ger dig en viktig och bra förståelse för vad som förväntas av dig som yrkesverksam. Den kan också ge dig värdefulla kontakter i arbetslivet som du kan ha nytta av efter examen.

I de flesta fall kan du välja att göra din LIA på den ort som passar dig. Om det inte finns företag på din hemort som anställer yrkesrollen du utbildar dig till, kan du behöva genomföra LIA på annan ort. Du kan då ansöka om merkostnadslån hos CSN

Behörighetsgivande förutbildning

Syftet med behörighetsgivande förutbildning (BFU) är att bredda vägen in till yrkeshögskolan och att ge den studerande kunskaper som motsvarar de krav på behörighet som krävs för programmet. Om det blir aktuellt att genomföra en förutbildning kommer vi att se över de ansökningar som inkommit där man saknar en eller flera av de särskilda förkunskaperna. Vi skapar då en ansökan till förutbildningen åt dig som sökande. Det är ett begränsat antal platser och vi använder urval för att rangordna vilka som ska erbjudas en plats till förutbildningen. Andra program som kan komma att erbjudas BFU.

Att studera på distans

Att studera på distans innebär stor frihet, och också stort eget ansvar. Du kan till viss del själv välja när du ska studera, men du måste alltid vara uppdaterad på aktuella datum för distanslektioner, tentor, uppgifter osv. Programmet är en heltidsutbildning och du får räkna med att lägga ca 40 timmar/vecka på studier. Du och dina klasskamrater arbetar mycket i grupp online och här får ni själva komma överens om när det passar er bäst att arbeta tillsammans med uppgifterna. Utbildningen är till största delen webbaserad och innehåller även 4 fysiska träffar (sk närträffar) i Jönköping. Träffarna kan bland annat innehålla praktiska övningar, tentamen, föreläsningar, diskussioner, redovisningar och grupparbeten.

Notera att LIA:n vanligtvis inte genomförs på distans, utan sker oftast på plats. Du kan med fördel söka din praktikplats på eller i närheten av din bostadsort. Läs mer om LIA här.

Dator

För att du ska kunna tillgodose dig programmet på bästa sätt, rekommenderar vi att du har tillgång till en egen bärbar dator. För att datorn ska klara programvaran som ingår i undervisningen behöver du en dator med:

  • Minsta krav
    • Intel core I5, 16 gig ram
    • 256 GB SSD
  • Rekommenderat
    • I7, 32 GB ram, 512 GB SSD

Ett program åt gången

Du kan endast läsa en heltidsutbildning i taget hos oss på TUC. Har du tackat ja till en erbjuden plats och blir erbjuden plats på ytterligare en utbildning som du hellre vill läsa, behöver du tacka nej till den första för att ha möjlighet att tacka ja till den nya.

Litteratur

Du som studerar hos oss, har förmånen att köpa böcker på bokus.com till rabatterat pris. Rabattkod får du när du börjat plugga.

Om du vill veta mer

Välkommen att kontakta oss om du har några frågor.

TUC Sweden
”Det är glädjande att TUC nu kan erbjuda utbildning inom webbutveckling. De senaste årens digitala omställning som skyndats på med anledning av pandemin har ytterligare markerat hur viktig den digitala butiken och presentationsytan är för företag. Webbutveckling har blivit allt viktigare för allt fler och behovet av kompetenta utvecklare kommer fortsätta öka.”
TUC Sweden
”Bristen på webbutvecklare är påtaglig för oss som IT-konsultbolag och vi ser mycket positivt på ytterligare en utbildning i närområdet.”

Är du redo?

Upptäck nya färdigheter, följ din passion, och försvinn bort i kunskapens värld. Rusta dig inför livets möjligheter med framtidens verktyg!

Har du några funderingar?

Hör av dig till mig så svarar jag på dina frågor.

Har du frågor om behörighet, ansökan och antagning? Kontakta [email protected] så hjälper vi dig.

Marcus Liffner

Utbildningsledare för:
IT-projektledare
Webbutvecklare
Placeringsort: Jönköping

[email protected]
036-333 64 13

Liknande utbildningar