Data/IT

Systemutvecklare .NETLinköping

Ett dynamiskt yrke för problemlösare med siktet inställt på morgondagens utveckling.

Tycker du om att lösa problem och vill arbeta med att utveckla system och applikationer? Utbilda dig då till systemutvecklare. NET och du arbetar med den senaste webbtekniken samtidigt som du har full koll på morgondagens teknik. Som systemutvecklare .NET arbetar du både med att utveckla och förändra olika system och applikationer. Du jobbar i en snabb och dynamisk bransch i ständig förändring, som konsult eller med inhouse-uppdrag.


Save the date! I mars 2024 öppnar vi våra lokaler i Jönköping, Tranås och Linköping för inspiration inför höstens utbildningsstarter. Läs mer här

Ansökan stängd, se information nedan om kommande utbildningsstarter.

Praktik 24 veckor

Systemutvecklare .NET – sammanfattning

Poäng

420 YH-p (84 veckor, ca 2 år)

Utbildningsort

Platsbunden i Linköping

Antal platser

30

Kommande utbildningsstart

September 2024 – maj 2026 – ansökan öppnar i december/januari

Pågående utbildning

  • September 2022 – maj 2024
  • September 2023 – maj 2025

Behörighet

För mer information om behörighet, särskilda förkunskaper och urval, se fliken ”Behörighet” här ovan.

HeltidData/ITLinköping
Kontaktperson: Kicki Sundberg
Dolt innehåll
Detta innehåll har dolts med anledning av dina inställningar för cookies.
För att visa detta innehåll måste cookies för Marknadsföring accepteras.

Vad arbetar du med?

.NET är en av de största plattformarna inom systemutveckling och här får du lära dig allt om programmering, en av yrkesrollens grundstenar. Att leda och ansvara för arbetet i design och konstruktion, och att utveckla avancerade grafiska användargränssnitt blir för dig en självklarhet.

Programmering i C#, utformning av algoritmer, TDD och publiceringsverktyg är några av de många begrepp du lär dig för att delta i alla faser i programvaruutvecklingsprocessen. Du jobbar med objektorienterad programvaruutveckling i C# och programmeringsteknikerna JavaScript, HTML5 och CSS. Hantering av Kanban, SCRUM och agila utvecklingsmetoder ingår också i ditt arbete. Efter utbildningen har du en helhetssyn på programutveckling och kan delta i samtliga faser i programutvecklingsprocessen. Som utvecklare har du en viktig roll när det gäller systemens säkerhet och drift, allt för att förebygga hacking, och annat obehörigt tillträde.

Utvecklingen går fort framåt och programmet lär dig därför att snabbt ta till dig de förändringar som sker inom systemutveckling. Från testning till resultat arbetar du med utveckling och uppföljning i olika projekt. Du kommunicerar på ett affärsmässigt sätt, både internt och externt.

LIA – Lärande i arbete

Under 24 veckor av programmet kommer dina studier vara förlagda till en arbetsplats på så kallat Lärande i arbete, LIA. Här får du under handledning vidareutveckla dina kunskaper inom systemutvecklarens olika arbetsområden i verklig miljö och du utbildas i skarpt läge.

Efter examen

Sverige har akut brist på systemutvecklare som har rätt kompetens så med vår utbildning är du mycket eftertraktad. Efter examen kan du arbeta som systemutvecklare .NET, systemutvecklare, programutvecklare, applikationsutvecklare eller webbdesigner. Efterfrågan av systemutvecklare finns i de flesta branscher och jobbmöjligheterna är så gott som oändliga.

Dator

För att du ska kunna tillgodose dig utbildningen på bästa sätt, rekommenderar vi att du har tillgång till en bärbar dator. För att datorn ska klara programvaran som ingår i undervisningen behövs en dator med:

  • Hårddisk: 256GB SSD
  • RAM: 8 GB
  • CPU: Intel Core i5

Litteratur

Du som studerar hos oss, har förmånen att köpa böcker på bokus.com till rabatterat pris. Rabattkod får du när du börjat plugga.

Om du vill veta mer

Välkommen att kontakta oss om du har några frågor.

TUC Sweden
”Det råder stor brist på Systemutvecklare .NET. För att kunna säkerställa framtidens behov av denna kompetens, samt tillgodose våra kunders behov av utveckling av olika interna system behövs det utbildas många, många fler.”

Har du några funderingar?

Hör av dig till mig så svarar jag på dina frågor.

Har du frågor om behörighet, ansökan och antagning? Kontakta [email protected] så hjälper vi dig.

Kicki Sundberg

Utbildningsledare för:
Mjukvarutestare
Systemutvecklare .NET
Placeringsort: Linköping

[email protected]
013-344 12 57

En alumn berättar

Evelina Åberg säkrar de kriminellas IT-spår.

Evelina Åberg letade efter en utbildning som både gav henne ett yrke där hon kunde vara med och påverka och som även ett yrkes med bra betalt. Hon valde att utbilda sig till systemutvecklare .NET vilket ledde henne till polisens forensiska avdelning.

Liknande utbildningar

Vanliga frågor