Helsingborg – sundets pärla

Välkommen till Helsingborg, som är placerat vid Öresunds smalaste del med endast 3750 meters avstånd till Helsingör i Danmark. Staden, som är Skånes näst största stad ligger vackert beläget vid havet och är en utpräglad stenstad.

Allmän fakta om Helsingborg som stad

Helsingborg som ligger i nordvästra Skåne har goda förbindelser med buss och tåg. Du kan också ta flyget och då landar du i Malmö, knappt en timme från Helsingborg. För dig som är aktiv och vill utforska staden finns något för alla smaker. Historiska monument, vackra slott och njutbar natur blandas med aktiviteter såsom cykling, paddel, golf och långa sandstränder längs hela kusten. Här finns Sofiero slott och med sin vackra park, kungliga historia och pampiga slott är Sofiero ett besök i världsklass. Staden har ett stort gastronomiskt intresse som resulterat i mängder av olika matupplevelser. Är du sportintresserad har du ett stort utbud att välja mellan – både som utövare och som publik.

Mat, cafe, shopping

Ett brett och varierat utbud gör Helsingborg till en av Sveriges krogtätaste städer, från fine dining till små mysiga ställen. På landets äldsta gågata – Kullagatan finns mängder av butiker och caféer. I staden finns också modehuset Väla med shopping i världsklass.

Föreningsliv & idrott

Här finns ett varierat utbud av aktiviteter och motionsanläggningar, flera sport- och idrottshallar, gym- och träningslokaler, samt simhall och kallbadhus. Det erbjuds ett brett utbud av föreningsaktiviteter, här finns något för alla intressen.

Boende i Helsingborg

För dig som vill flytta till Helsingborg finns flera olika kommunala och privata fastighetsägare. Mer information finns på kommunens hemsida.

TUC i Helsingborg

I Helsingborg har TUC Yrkeshögskola sina lokaler hos Mindpark som ligger mitt i det pulserande campusområdet. Mindpark ligger endast 5 minuters promenad från tågstationen i Helsingborg och här finns också parkering för dig som kommer med bil. Mindparks café erbjuder kaffe, dryck, mackor, fika och enklare luncher.

Besöks- & postadress

Mindpark
Bredgatan 11
252 25 Helsingborg