Skellefteå – karriär och balans i livet samtidigt

Välkommen till Skellefteå, en fantastisk kuststad i Västerbotten. Skellefteå och norra Sverige genomgår en stor expansion och får ett alltmer avancerat näringsliv, vilket innebär ett ökat behov av kompetens, på alla områden. Med andra ord så har du som vill plugga hamnat helt rätt. Nyetableringarna, med Northvolt som största draglok, innebär tusentals nya arbetstillfällen i Skellefteå och vare sig du precis står redo för arbetslivet, eller om du vill utvecklas via dina studier är möjligheterna enorma.

Allmän fakta om Skellefteå som stad

Skellefteå som ligger längs med E4:an har goda buss- och flygförbindelser. Staden bjuder på något för alla smaker – allt från kultur och event till sport och friluftsliv. För den aktiva duggar aktiviteterna tätt. Under vinterhalvåret kan du bland annat åka skidor i Storklinta Skidcenter, njuta av älgsafari på skoter eller uppleva isfiske. På sommarhalvåret finns goda möjligheter till vandring längs varierande leder. Skellefteå Adventurepark och Skellefteå Golfklubb finns också på nära avstånd.

Mat, cafe, shopping

Här finns gott om restauranger, caféer och barer och många bjuder på västerbottniska smaker – allt från fine dining till street food. För den shoppingsugna finns ett stort utbud av både personliga och unika butiker tillsammans med de välkända butikskedjorna.

Föreningsliv & idrott

Staden bjuder på fler upplevelser och arrangemang än du hinner med. Här finns ett varierat utbud av aktiviteter och motionsanläggningar samtidigt som det finns ett stort utbud av föreningsaktiviteter och kulturevent, för såväl stora som små.

Nyfiken på livet i Skellefteå

Här hittar du allt du behöver veta om livet som Skelleftebo. Boende, fritid och karriär. Välkommen till Skellefteå.

Fotograf: Patrick Degerman
Fotograf: Patrick Degerman
Fotograf: Paulina Holmgren
Fotograf: Ted Logart

TUC i Skellefteå

Campus Skellefteå ligger ett par minuters promenad från centrum med goda bussförbindelser lokalt och regionalt med flygplatsen inom räckhåll. På Campus Skellefteå har du tillgång till väl utrustade föreläsningssalar och ett fyrtiotal grupprum anpassade för fysiska och digitala möten. Här finns café och restaurang, Campusbibliotek och ett levande studentliv och många av studentbostäderna är placerade på området och här erbjuds bostadsgaranti.

Utbildningarna i Skellefteå sker i samarbete med Campus Skellefteå.

Besöks- & postadress

Campus Skellefteå
Bockholmsvägen 23
931 62 Skellefteå