Tranås – mysig småstad vid sjön Sommen

Välkommen till Tranås, småstaden med ett perfekt läge mellan de större städerna Jönköping och Linköping. Staden ligger vid fina sjön Sommen som är belägen i hjärtat av natursköna Sommenbygden och som är en av de vackraste och större sjöarna i Sverige. Vi hoppas och tror du kommer trivas i Tranås!

Allmän fakta om Tranås som stad

Oavsett om du är här för att stanna eller på semester finns här ett stort utbud av aktiviteter och evenemang. Sjön Sommen har en fantastisk skärgård som passar utmärkt för sol och bad, fiske och båtliv. I sjön går ångbåten S/S Boxholm II, ett av Sveriges äldsta vedeldade ångfartyg. Tranås är känd för den långa shoppinggatan Storgatan som sträcker sig genom staden. Under året erbjuds här mängder av olika evenemang såsom Smålands längsta loppis, Konstrakan och Tranås Cruising & Rock´n roll event. Gillar du att vara ute i naturen har du hamnat rätt – här blandas urskog med öppna kulturlandskap.

Du tar dig enkelt till Tranås med tåg, buss eller bil. SJ, Jönköpings länstrafik och Östgötatrafiken är några av de bolag som trafikerar Tranås.

Mat, cafe, shopping

Här finns både små och stora butiker med att varierat utbud, en bra mix av lokala butiker och välkända kedjor. Det finns även flera caféer och restauranger, och för den som vill kan kvällen fortsätta på någon av stadens pubar och uteställen.

Föreningsliv & idrott

Staden har ett varierat utbud av aktiviteter och motionsanläggningar med flera sport- och idrottshallar, gym- och träningslokaler, samt simhall. Det erbjuds även ett brett utbud av föreningsaktiviteter.

Boende i Tranås

För dig som vill flytta till Tranås finns det flera olika boende- och övernattningsalternativ. På kommunens hemsida finns det förteckning över hyresfastighetsägare, samt hur man bäst går till väga för att hitta ett bra boende.

TUC i Tranås

Våra lokaler i Tranås ligger centralt, precis vid Tranås hamn. Bor du i Tranås tar du dig enkelt hit till fots, cykel eller bil. Pendlar du med tåg eller buss har du ca 10 minuters promenad från stationen. Lokalerna består av en mängd klassrum, olika studierum i varierande storlek samt ett dentalrum för de som utbildar sig till tandsköterska och metodrum för våra medicinska fotterapeuter.

Varmt välkommen till TUC i Tranås!

Besöks- och postadress

Hamnparken 2
573 35 Tranås