Linköping – Östergötlands residensstad

Välkommen till Linköping, en stad som växer både till invånarantal och omfång. Här finns mängder av olika fritidsaktiviteter och upplevelser, och genom en härlig blandning av konserter, teater, marknader, festivaler och idrott har staden ett rikt utbud.

Allmän fakta om Linköping som stad

På Östgötaslätten, strax söder om Stångåns utlopp hittar du Linköping som är landets åttonde största stad. Linköping är en mycket kollektivtrafikvänlig kommun. Staden ligger längs den södra stambanan mellan Stockholm och Malmö och det gör det enkelt att ta sig till och från Linköping med tåg och även med buss och bil. Här hittar du allt från storstadspuls med shopping och ett myllrande uteliv till Göta Kanals stolthet Bergs slussar. Friluftsmuseet Gamla Linköping är Sveriges sjunde mest besökta museum. Genom att uppleva stad, land och skog som för hundra år sedan blir historien levande. Är du sportintresserad har du ett stort utbud att välja mellan – både som utövare och som publik.

Mat, cafe, shopping

Det finns gott om caféer och restauranger, och möjlighet att, oavsett veckodag, gå ut på någon av stadens många nattklubbar, barer eller pubar. För den shoppingsugne finns både de stora butikskedjorna, trendiga gallerior och exklusiva boutiquer.

Föreningsliv & idrott

För dig som vill ha ett varierat utbud av aktiviteter och motionsanläggningar finns det flera sport- och idrottshallar, gym- och träningslokaler, samt simhallar. Det erbjuds ett brett utbud av föreningsaktiviteter, här finns något för alla intressen.

Boende i Linköping

Vill du flytta till Linköping finns flera olika alternativ. Linköpings kommun har tillsammans med olika fastighetsägare skapat en förteckning över de som vill finnas med på kommunens hemsida.

TUC i Linköping

Våra lokaler ligger i Tornby – Linköpings handelscentrum med utsikt över åkrar och sjön Roxen. Du tar dig lätt till oss med buss, bil eller cykel. Buss nummer 5 går förbi var tionde minut i båda riktningar. Frötorpsgatan och Norra Tornby är busshållplatserna att lägga på minnet. Med bil kan du anlända från alla väderstreck, från Tornbyvägen i söder till E4:an i norr. Linköping är känt för att vara en cykelstad, och du tar dig till Tornby på fina asfalterade cykelvägar. Här har du nära till allt – butiker, restauranger och gym.

Våra lokaler är nyrenoverade och fräscha. Stora luftiga ytor med bekväma umgängesytor, samt flera grupprum för er studerande. I Tornby har vi flertalet mataffärer samt restauranger bara några minuters gångväg bort. Om du hellre vill ta med dig lunchlåda har vi kylskåp och mikrovågsugnar i våra studerandekök att tillgå. Köken är även utrustade med diskmaskin, tallrikar, bestick, glas och muggar. Självklart har vi kaffemaskiner om du blir sugen på en kopp kaffe under dagen. Kaffet betalar du med kort.

Varmt välkommen till TUC i Linköping!

Besöks- och postadress

Norra Svedengatan 13
582 73 Linköping