Psst! För att njuta av allt vår sida har att erbjuda så rekommenderar vi att du byter webbläsare. Här får du smidig vägledning: https://browsehappy.com/

Linköping - Östergötlands residensstad

Välkommen till Linköping, en stad som växer både till invånarantal och omfång. Här finns mängder av olika fritidsaktiviteter och upplevelser, och genom en härlig blandning av konserter, teater, marknader, festivaler och idrott har staden ett rikt utbud.

Allmän fakta om Linköping som stad

På Östgötaslätten, strax söder om Stångåns utlopp hittar du Linköping som är landets åttonde största stad. Linköping är en mycket kollektivtrafikvänlig kommun. Staden ligger längs den södra stambanan mellan Stockholm och Malmö och det gör det enkelt att ta sig till och från Linköping med tåg och även med buss och bil. Här hittar du allt från storstadspuls med shopping och ett myllrande uteliv till Göta Kanals stolthet Bergs slussar. Friluftsmuseet Gamla Linköping är Sveriges sjunde mest besökta museum. Genom att uppleva stad, land och skog som för hundra år sedan blir historien levande. Är du sportintresserad har du ett stort utbud att välja mellan – både som utövare och som publik.

 

Mat, café, shopping

Det finns gott om caféer och restauranger, och möjlighet att, oavsett veckodag, gå ut på någon av stadens många nattklubbar, barer eller pubar. För den shoppingsugne finns både de stora butikskedjorna, trendiga gallerior och exklusiva boutiquer.

Föreningsliv & idrott

För dig som vill ha ett varierat utbud av aktiviteter och motionsanläggningar finns det flera sport- och idrottshallar, gym- och träningslokaler, samt simhallar. Det erbjuds ett brett utbud av föreningsaktiviteter, här finns något för alla intressen.

Boende i Linköping

Vill du flytta till Linköping finns flera olika alternativ. Linköpings kommun har tillsammans med olika fastighetsägare skapat en förteckning över de som vill finnas med på kommunens hemsida.

TUC i Linköping

Här finns stora lokaler med mycket uppehållsytor och många grupprum för er studerande och gott om parkeringsmöjligheter. De flesta väljer att ta med sig egen lunchlåda och det finns flera studerandekök som är utrustade med mikrovågsugnar, kylskåp och diskmaskin. Det finns även en kaffemaskin om du blir sugen på en kopp kaffe under dagen och du betalar kaffet med kort.

Varmt välkommen till TUC i Linköping!

Telefon & mejl

0140-44 45 10
[email protected]

Besöks- och postadress

Norra Svedengatan 13
582 73 Linköping