Kultur, media, design

Digital marknadsförings­specialistDistans (Jönköping)

För dig som är kreativ och vill arbeta med digital marknadsföring.

Ansökan till januari 2023 start är stängd och vi tar inte emot sena ansökningar. Nästa omgång att söka till är januari 2024 och ansökan öppnar omkring juni 2023.

Programmet passar dig som är driven och vill jobba både praktiskt och teoretiskt i ett yrke där du får utlopp för din strukturerade sida likaväl som för din kreativitet. Strategiskt arbete varvas med operativt i en roll där du får användning för dina specialistkunskaper i digital och datadriven marknadsföring. Om du dessutom är nyfiken på människors beteende är detta yrket för dig. Utbildningen sker på distans med närträffar i Jönköping.

Ansökan stängd, se information nedan om kommande utbildningsstarter.

10 träffarPraktik 22 veckor

Digital marknadsförings­specialist – sammanfattning

Poäng

410 YH-p (82 veckor, ca 2 år)

Antal platser

30

Utbildningsort

Distans med träffar i Jönköping

Kommande utbildningsstart

  • Januari 2023
  • Januari 2024

Sista ansökningsdag

3 oktober 2022. Ansökan är stängd och vi tar inte emot sena ansökningar.

Behörighet

För mer information om behörighet, särskilda förkunskaper och urval, se fliken ”Behörighet” här ovan.

HeltidKultur, media, designDistansJönköping
Kontaktperson: Evelina Stamborg

Ansökan till januari 2023 start är stängd och vi tar inte emot sena ansökningar. Nästa omgång att söka till är januari 2024 och ansökan öppnar omkring juni 2023.

Vad arbetar du med?

Yrkesrollen är bred och du jobbar kontinuerligt med att skapa, förstå och analysera de marknadsinsatser som görs i digitala kanaler. Det innebär i praktiken att du tar fram strategier och använder dessa för att optimera marknadsföringen. Du är med hela processen, från att kartlägga behovet till att följa upp och utvärdera insatserna. För att nå dina mål tar du hjälp av insikter och data från exempelvis tidigare kampanjer eller Google Analytics.

Du är experten som på ett tydligt sätt förmedlar dina budskap till relevant målgrupp, både skriftligt och muntligt. Din goda kommunikationsförmåga är nyckeln till framgång i en roll som innefattar allt ifrån att ta fram presentationer till att skriva säljande texter men den är minst lika viktig i samarbetet med andra. Om du trivs i ett föränderligt digitalt klimat kommer du snabbt känna dig som hemma i denna yrkesroll.

Eftersom många företag jobbar mot en internationell marknad ser programmet till att förbereda dig för arbetslivet genom att kunna kommunicera åtaganden och lösningar på både svenska och engelska. Det är inte ovanligt att man i rollen förväntas presentera strategier, skapa content eller förhandla med leverantörer på engelska.

LIA – Lärande i arbete

En viktig del av programmet är också Lärande i arbete, LIA, då dina studier är förlagda till en arbetsplats. Som studerande är du på ditt LIA-företag under två olika perioder om totalt 22 veckor. Här får du vidareutveckla dina kunskaper inom yrkesrollens olika arbetsområden.

Efter examen

Eftersom den snabba digitaliseringen har skapat en stor efterfrågan på digital kompetens i hela Sverige finns ett behov av yrkesrollen inom flera branscher. Med de efterfrågade kunskaperna som programmet ger är därför jobbmöjligheterna goda. Utöver att kunna jobba som digital marknadsföringsspecialist kan du även arbeta som digital marknadskommunikatör, digital marknadskoordinator eller digital marknadsstrateg.

Att studera på distans

Att studera på distans innebär stor frihet, men också stort eget ansvar. Du ansvarar för din studietid och det gäller att ha självdisciplin. Du kan själv välja när du ska studera, men du måste alltid vara uppdaterad på aktuella datum för distanslektioner, tentor, uppgifter osv. Du förväntas delta på 6 timmar lärarledd tid i veckan via Teams. Utbildningen är till största delen webbaserad men innehåller även 10 st 1-3 dagarsträffar i Jönköping. De kan bla innehålla praktiska moment, studiebesök, tentamen och grupparbeten.

Litteratur

Du som studerar hos oss, har förmånen att köpa böcker på bokus.com till rabatterat pris. Rabattkod får du när du börjat plugga.

Om du vill veta mer

Välkommen att kontakta oss om du har några frågor.

Har du några funderingar?

Hör av dig till mig så svarar jag på dina frågor.

Har du frågor om behörighet, ansökan och antagning? Kontakta [email protected] så hjälper vi dig.

Evelina Stamborg

Samordnande utbildningsledare
Utbildningsledare för:
Digital marknadsföringsspecialist
Placeringsort: Jönköping

[email protected]
036-333 64 08

Vanliga frågor