Ekonomi, administration, försäljning  &  Kultur, media, design

Digital marknadsföringsspecialistDistans (Jönköping)

För dig som är kreativ och vill arbeta med digital marknadsföring.

Programmet passar dig som är driven och vill jobba både praktiskt och teoretiskt i ett yrke där du får utlopp för din strukturerade sida likaväl som för din kreativitet. Strategiskt arbete varvas med operativt i en roll där du får användning för dina specialistkunskaper i digital och datadriven marknadsföring. Om du dessutom är nyfiken på människors beteende är detta yrket för dig. Utbildningen sker på distans med närträffar i Jönköping.


Välkommen till vårt digitala event där vi berättar vilka vi på TUC är, fördelarna med yrkeshögskolan och utbildningarna vi startar i januari. Vi går även igenom behörigheter och antagningsprocessen. Läs mer här ->

Ansökan är öppen!
10 träffarPraktik 22 veckor

Digital marknadsföringsspecialist – sammanfattning

Poäng

410 YH-p (82 veckor, ca 2 år)

Antal platser

30

Utbildningsort

Distans med fysiska träffar i Jönköping

Kommande utbildningsstart

Januari 2024 – oktober 2025

Sista ansökningsdag

11 oktober 2023

Pågående utbildning

Januari 2023 – oktober 2024

Behörighet

För mer information om behörighet, särskilda förkunskaper och urval, se fliken ”Behörighet” här ovan.

HeltidEkonomi, administration, försäljningKultur, media, designDistansJönköping
Kontaktperson: Sofia Romedahl

Vad arbetar du med?

Yrkesrollen är bred och du jobbar kontinuerligt med att skapa, förstå och analysera de marknadsinsatser som görs i digitala kanaler. Det innebär i praktiken att du tar fram strategier och använder dessa för att optimera marknadsföringen. Du är med hela processen, från att kartlägga behovet till att följa upp och utvärdera insatserna. För att nå dina mål tar du hjälp av insikter och data från exempelvis tidigare kampanjer eller Google Analytics.

Du är experten som på ett tydligt sätt förmedlar dina budskap till relevant målgrupp, både skriftligt och muntligt. Din goda kommunikationsförmåga är nyckeln till framgång i en roll som innefattar allt ifrån att ta fram presentationer till att skriva säljande texter men den är minst lika viktig i samarbetet med andra. Om du trivs i ett föränderligt digitalt klimat kommer du snabbt känna dig som hemma i denna yrkesroll.

Eftersom många företag jobbar mot en internationell marknad ser programmet till att förbereda dig för arbetslivet genom att kunna kommunicera åtaganden och lösningar på både svenska och engelska. Det är inte ovanligt att man i rollen förväntas presentera strategier, skapa content eller förhandla med leverantörer på engelska.

LIA – Lärande i arbete

En viktig del av programmet är också Lärande i arbete, LIA, då dina studier är förlagda till en arbetsplats. Som studerande är du på ditt LIA-företag under två olika perioder om totalt 22 veckor. Här får du vidareutveckla dina kunskaper inom yrkesrollens olika arbetsområden.

Efter examen

Eftersom den snabba digitaliseringen har skapat en stor efterfrågan på digital kompetens i hela Sverige finns ett behov av yrkesrollen inom flera branscher. Med de efterfrågade kunskaperna som programmet ger är därför jobbmöjligheterna goda. Utöver att kunna jobba som digital marknadsföringsspecialist kan du även arbeta som digital marknadskommunikatör, digital marknadskoordinator eller digital marknadsstrateg.

Att studera på distans

Att studera på distans innebär stor frihet, men också stort eget ansvar. Du ansvarar för din studietid och det gäller att ha självdisciplin. Du kan själv välja när du ska studera, men du måste alltid vara uppdaterad på aktuella datum för distanslektioner, tentor, uppgifter osv. Du förväntas delta på 6 timmar lärarledd tid i veckan via Teams. Utbildningen är till största delen webbaserad men innehåller även 10 st 1-3 dagarsträffar i Jönköping. De kan bla innehålla praktiska moment, studiebesök, tentamen och grupparbeten.

Ett program åt gången

Du kan endast läsa en heltidsutbildning i taget hos oss på TUC. Har du tackat ja till en erbjuden plats och blir erbjuden plats på ytterligare en utbildning som du hellre vill läsa, behöver du tacka nej till den första för att ha möjlighet att tacka ja till den nya.

Litteratur

Du som studerar hos oss, har förmånen att köpa böcker på bokus.com till rabatterat pris. Rabattkod får du när du börjat plugga.

Om du vill veta mer

Välkommen att kontakta oss om du har några frågor.

Är du redo?

Upptäck nya färdigheter, följ din passion, och försvinn bort i kunskapens värld. Rusta dig inför livets möjligheter med framtidens verktyg!

Har du några funderingar?

Hör av dig till mig så svarar jag på dina frågor.

Har du frågor om behörighet, ansökan och antagning? Kontakta [email protected] så hjälper vi dig.

Sofia Romedahl

Utbildningsledare för:
Digital marknadsföringsspecialist
E-commerce Manager
Placeringsort: Jönköping

[email protected]
036-333 64 25

Vanliga frågor