Hotell, restaurang, turism

Hotel & Restaurant ManagerNorrtälje (Studieort: Skellefteå)

För dig som vill arbeta i en ledande roll inom hotell- eller restaurangbranschen.

Den här utbildningen kräver inte yrkeserfarenhet. Har du yrkeserfarenhet inom hotell och restaurang kan du istället läsa Hotel & Restaurant Manager på distans med träffar i Jönköping.

Som Hotel & Restaurant Manager leder, planerar och utvecklar du verksamheten. Med dina specialiserade kunskaper inom hållbart ledarskap och teamarbete, kommunikation, Food & Beverage management, värdskap och service coachar du arbetsgruppen och arbetet. Besöksnäringen ökar kraftigt i Sverige och med den även hotell- och restaurangbranschen och det råder stor brist på personal med rätt kompetens.

Utbildningen som är på heltid är platsbunden i Norrtälje/Skellefteå 1 dag per vecka. Utöver det ingår 2 timmars digital liveföreläsning/vecka, resterande tid är självstudier.


Save the date! I mars 2024 öppnar vi våra lokaler i Jönköping, Tranås och Linköping för inspiration inför höstens utbildningsstarter. Läs mer här

Ansökan stängd, se information nedan om kommande utbildningsstarter.

Praktik 22 veckor

Hotel & Restaurant Manager – sammanfattning

Poäng

375 YH-p (75 veckor, ca 2 år)

Antal platser

Norrtälje: 20 platser
Skellefteå: 15 platser

Utbildningsort

Norrtälje eller via videolänk i Skellefteå

Utbildningen som är på heltid är platsbunden 1 dag (6 timmar) per vecka. Utöver det ingår 2 timmars digital liveföreläsning/vecka, resterande tid är självstudier.

Norrtälje är placerat endast 7 mil från Stockholm och Uppsala, och hit tar du dig smidigt med buss, tåg och bil. Skellefteå som ligger längs med E4:an har goda buss- och flygförbindelser.

Kommande utbildningsstart

  • September 2024 – Mars 2026
  • September 2025 – Mars 2027

Utbildningen finns även som

Distans med träffar i Jönköping – OBS! Den utbildningen kräver yrkeserfarenhet inom hotell- eller restaurang.

Behörighet

För mer information om behörighet, särskilda förkunskaper och urval, se fliken ”Behörighet” här ovan.

HeltidHotell, restaurang, turismNorrtäljeStudieort: Skellefteå
Kontaktperson: Niklas Lind

Observera! Den här utbildningen kräver inte yrkeserfarenhet. Har du yrkeserfarenhet inom hotell och restaurang kan du istället läsa Hotel & Restaurant Manager på distans med träffar i Jönköping

Vad arbetar du med?

I din yrkesroll ser du helheten i både hotell- och restaurangnäringen, och du planerar och organiserar verksamheten. Genom att ha kontroll över utbud och efterfrågan ökar du företagets lönsamhet, och du gör det tillsammans med försäljning och marknadsföring.

Gästerna är både svenska och internationella och du anpassar deras behov genom att ansvara för att det ges hög service och ett gott värdskap.

För att kunna leda och utveckla en personalgrupp på ett pedagogiskt och situationsanpassat sätt, får du kunskaper om bla olika ledarstilar, grupprocesser och konflikthantering. Du lär dig även om arbetsrätt, rekrytering och personalvård. På många arbetsplatser anordnas event, därför ingår även eventplanering i programmet.

LIA – Lärande i arbete

Under sammanlagt 22 veckor kommer dina studier att vara förlagda till en arbetsplats, så kallat Lärande i arbete, LIA. Under denna period får du ett helhetsperspektiv inom hotell och/eller restaurang genom att följa verksamhetens olika avdelningar. Du utvecklar även din kompetens som ledare under praktiken.

Efter examen

Den svenska konkurrenskraften stärks av besöksnäringens omställning och hållbara utveckling vilket skapar förutsättningar för fler jobb, runt om i hela landet. Vårt program är anpassad efter marknadens behov och på så sätt får du den kompetens som efterfrågas. Som Hotel & Restaurant Manager arbetar du med helheten i mindre företag. I större företag jobbar du som hotellchef, konferenschef och receptionschef eller ledare inom restaurang och servicenäringen.

Behörighetsgivande förutbildning

Syftet med behörighetsgivande förutbildning (BFU) är att bredda vägen in till yrkeshögskolan och att ge den studerande kunskaper som motsvarar de krav på behörighet som krävs för utbildningen. Om det blir aktuellt att genomföra en förutbildning kommer vi att se över de ansökningar som inkommit där man saknar en eller flera av de särskilda förkunskaperna. Vi skapar då en ansökan till förutbildningen åt dig som sökande. Det är ett begränsat antal platser och vi använder urval för att rangordna vilka som ska erbjudas en plats till förutbildningen. Andra program som kan komma att erbjudas BFU.

Studieort

Från Campus Skellefteå medverkar du i programmet genom direktsänd videolänk. Mer information om studier via studieort (tidigare kallat satellitort) hittar du här.

Litteratur

Du som studerar hos oss, har förmånen att köpa böcker på bokus.com till rabatterat pris. Rabattkod får du när du börjat plugga.

Stipendier och bidrag

Det finns möjlighet att ansöka om extra finansiering via branschorganisationen Visita. Klicka här för mer information.

Boende

Som studerande på en eftergymnasial utbildning som ges på Campus Roslagen är du garanterad en bostad inför terminsstart. Här finns möblerade eller omöblerade bostäder på 12-45 kvm, med gångavstånd till Norrtälje stad. Läs mer på Campus Roslagens hemsida.

Om du vill veta mer

Välkommen att kontakta oss om du har några frågor.

TUC Sweden
”TUC:s utbildning behövs i Norrtälje som är en växande kommun med många stora destinationer. Vi ser jättemycket fram emot ett samarbete och att få vara del av utbildningen. Johannesbergs Slott vill så gärna bidra till att främja möjligheten till vidareutbildningen just inom näringslivet. Det kommer alltid finnas ett behov i besöksnäringen som är en spännande bransch att vara en del av, en bransch som förändrar sig och växer hela tiden. Att utbilda sig inom besöksnäring omfattar hela världen och blir nyckeln till en enorm internationell scen yrkesmässigt.”

Har du några funderingar?

Hör av dig till mig så svarar jag på dina frågor.

Har du frågor om behörighet, ansökan och antagning? Kontakta [email protected] så hjälper vi dig.

Niklas Lind

Utbildningsledare för:
Arbetsledare inom måltidsservice
Hotel & Restaurant Manager (Norrtälje)
Placeringsort: Stockholm

[email protected]
08-515 118 55

Hans Palmgren från ledningsgruppen berättar

Hans vill att fler blir Hotel & Restaurant Manager.

Krögarsonen Hans Palmgren har sedan barnsben ständigt haft en fot i restaurangbranschen, en bransch som har stor dragningskraft enligt honom.

Vanliga frågor