Data/IT  &  Teknik, tillverkning, drift, underhåll

IOT-projektör trådlösa nätDistans (Helsingborg)

NY UTBILDNING

Har du ett intresse för teknik och vill vara med och utveckla morgondagens smarta innovationer? Vår utbildning ger dig kunskap att utveckla och designa tekniska lösningar. Detta kan innebära att arbeta med sensorer, trådlösa nätverk, molnbaserade tjänster och programvaror för att samla in, bearbeta och överföra data från olika enheter. Utbildningen sker på distans med närträffar i Helsingborg.

Ansökan är öppen!
9 träffarPraktik 22 veckor

IOT-projektör trådlösa nät – sammanfattning

Poäng

400 YH-p (80 veckor, ca 2 år)

Antal platser

20

Utbildningsort

Distans med fysiska träffar i Helsingborg

Kommande utbildningsstart

  • September 2024 – juni 2026 – ansökan öppnar i december/januari
  • September 2025 – juni 2027

Pågående utbildning

September 2023 – juni 2025

Sista ansökningsdag

19 april 2023 men vi tar emot sena ansökningar i mån av plats. Din ansökan behandlas i turordning och först när den är komplett.

Behörighet

För mer information om behörighet, särskilda förkunskaper och urval, se fliken ”Behörighet” här ovan.

HeltidData/ITTeknik, tillverkning, drift, underhållDistansHelsingborg
Kontaktperson: Cecilia Engfelt
Dolt innehåll
Detta innehåll har dolts med anledning av dina inställningar för cookies.
För att visa detta innehåll måste cookies för Marknadsföring accepteras.

Vad arbetar du med?

IoT betyder Internet of Things och är ett samlingsnamn för de enheter som innehåller både inbyggd elektronik och internetkoppling, och som kan utbyta data med varandra eller kan styras med hjälp av ett nätverk. Sensorerna som används inom IoT kan mäta exempelvis vattennivåer, temperaturer och luftkvalitet samt i asfalt för att bedöma risk för halka. Sensorerna kan också fästas på objekt som till exempel livbojar för att signalera till räddningstjänst om objektet förflyttas. Det finns oändliga möjligheter för hur tekniken kan användas. Eftersom det är en relativt billig och väldigt smart funktion, kommer den att utvecklas och kunna appliceras i en rad olika branscher för oerhört många olika ändamål.

Utbildningen ger dig kunskap för att utveckla kommunikationsnät och tjänster, funktionsplattformar med backend-funktioner, IoT-applikationer och IoT-tjänster, allt för att få fram användbar information.

Efter examen har du specialiserade kunskaper om tekniska lösningar och utmaningar som är knutna till radiobaserade lösningar. I din roll som projektör arbetar du med utveckling, planering och projektering. För att kunna upprätta kommunikation, verktyg och/eller andra system som ska implementeras i en verksamhet, har du även kunskap och förståelse för nätverksmodellen OSI, standarder och ramverk och IoT-plattformar.

Som IoT-projektör kan du arbeta på t ex energi- eller fastighetsföretag, IT-företag, IT-avdelning på en kommun eller som konsult, med radiobaserade och automatiserade lösningar anpassade för produkter, appar och tjänster. Du kan också jobba med att integrera enheter med andra system och tjänster för att skapa smarta och automatiserade lösningar.

LIA – Lärande i arbete

En viktig del av utbildningen är också Lärande i arbete, LIA, då dina studier är förlagda till en arbetsplats. Som studerande är du ute på ditt LIA-företag under två olika perioder om totalt 22 veckor. På så sätt lär du känna arbetslivet och får förståelse för yrkesrollen.

Efter examen

Samhällets beroende av tjänster baserade på lösningar, utrustningar och system för IoT ökar i en allt snabbare takt. Det råder stor efterfrågan på både traditionell och ny kompetens och här är du som utbildad IoT-projektör trådlösa nät starkt eftertraktad på arbetsmarknaden. Förutom att arbeta som IoT-projektör trådlösa nät har du också kompetens för att jobba som IoT-ingenjör och projektör trådlösa nät. Möjligheten att få ett arbete är mycket god!

Att studera på distans

Att studera på distans innebär stor frihet, men också stort eget ansvar. Du ansvarar för din studietid och det gäller att ha självdisciplin. Du kan själv välja när du ska studera, men du måste alltid vara uppdaterad på aktuella datum för distanslektioner, tentor, uppgifter osv. Utbildningen är till största delen webbaserad men innehåller även fysiska träffar (sk närträffar) i Helsingborg. Träffarna kan tex innehålla praktiska övningar, tentamen, föreläsningar, diskussioner, redovisningar och grupparbeten.

Dator

För att datorn ska klara programvaran som ingår i undervisningen behövs en dator med:

  • Processor: minst Intel Core i5 eller motsvarande, om möjligt gärna i7 eller bättre och SSD-disk
  • Skärm: 13-17”
  • Hårddisk: minst 500 GB eller SSD 128-256
  • Minne: minst 8 GB RAM, helst 16 GB
  • Operativsystem: Windows 10 eller likvärdigt
  • Internetuppkoppling: bör ej understiga 10mbit (delad surf från mobilen är inte att föredra)

Litteratur

Du som studerar hos oss, har förmånen att köpa böcker på bokus.com till rabatterat pris. Rabattkod får du när du börjat plugga.

Om du vill veta mer

Välkommen att kontakta oss om du har några frågor.

Är du redo?

Upptäck nya färdigheter, följ din passion, och försvinn bort i kunskapens värld. Rusta dig inför livets möjligheter med framtidens verktyg!

Har du några funderingar?

Hör av dig till mig så svarar jag på dina frågor.

Har du frågor om behörighet, ansökan och antagning? Kontakta [email protected] så hjälper vi dig.

Cecilia Engfelt

Utbildningsledare för:
IoT-projektör trådlösa nät
Optikerassistent
Placeringsort: Helsingborg

[email protected]
0140-44 45 25

Vanliga frågor