Data/IT

IT-säkerhetsteknikerLinköping

Yrket för dig som vill arbeta med IT och vill ha ett utmanande jobb.

IT-säkerhetstekniker är yrket för dig som vill arbeta med IT och teknik och som vill ha ett spännande inte minst utvecklande jobb där du skyddar företag mot intrång och utvecklar nya moderna säkerhetslösningar. Då är IT-säkerhetstekniker yrket för dig. Frågan om IT- och informationssäkerhet blir allt viktigare och cyberattacker är numera ett av de största hoten mot vårt samhälle. Allt fler företag efterfrågar personer med specialistkompetens inom området och som utbildad IT-säkerhetstekniker är du oerhört eftertraktad på arbetsmarknaden.

Ansökan är öppen!
Praktik 22 veckor

IT-säkerhetstekniker – sammanfattning

Poäng

410 YH-p (82 veckor, ca 2 år)

Antal platser

30

Utbildningsort

Platsbunden i Linköping

Kommande utbildningsstart

  • Januari 2023 – ANSÖK HÄR
  • Januari 2024
  • Januari 2025

Sista ansökningsdag

3 oktober 2022 men vi tar emot sena ansökningar i mån av plats. Din ansökan behandlas i turordning och först när den är  komplett.

Pågående utbildning

  • Januari 2021 – januari 2023
  • Januari 2022 – januari 2024

Behörighet

För mer information om behörighet, särskilda förkunskaper och urval, se fliken ”Behörighet” här ovan.

HeltidData/ITLinköping
Kontaktperson: Maria Ocakli Beurling

Vad arbetar du med?

Som IT-säkerhetstekniker jobbar du i en framtidsbransch där utvecklingen går extremt fort. Du skyddar företag mot angrepp och förbättrar och utvecklar nya moderna säkerhetslösningar. Du har förståelse för hur en hacker tänker och agerar och använder den kunskapen för att hantera angripna sajter. Du hanterar allt från XSS och SQL injections till social engineering och brute force. Med din breda kunskap på området agerar du rådgivare i säkerhetsfrågor inom IT.

Du arbetar också med att skapa och bygga IT-infrastruktur med hög tillgänglighet, rätt kapacitet och förstklassig säkerhet. Likaväl kan du på ett säkert sätt arbeta med molntjänster och hitta sårbarheter för att förebygga angrepp och säkra tjänsten. Dessutom besitter du kunskaper om vad som skapar hållbara och säkra lösningar inom utveckling av mobil säkerhet.

Som IT-säkerhetstekniker har du god insikt i det moderna IT-samhället och har förmåga att lösa problem, både självständigt och i team. I din yrkesroll leder du arbetet med IT-säkerhet, från målformulering och strategi till utvärdering och förbättring. Med kundens behov i fokus kommunicerar och driver du projekt på ett affärsmässigt sätt.

LIA – Lärande i arbete

Under en dryg fjärdedel av programmet kommer dina studier vara förlagda till en arbetsplats på så kallat Lärande i arbete, LIA. Här får du under handledning vidareutveckla dina kunskaper inom IT-säkerhet i verklig miljö och du utbildas i skarpt läge.

Efter examen

Allt fler företag efterfrågar personer med specialistkompetens inom IT-säkerhet och efter detta program har du kunskaper och erfarenheter som är starkt efterfrågade på arbetsmarknaden. Du kan arbeta som IT-säkerhetstekniker, säkerhetsanalytiker, IT-säkerhetskonsult och IT-säkerhetsansvarig. Behovet av IT-säkerhetstekniker är stort och finns inom många olika branscher, både på små och stora företag, inom organisationer och myndigheter.

Litteratur

Du som studerar hos oss, har förmånen att köpa böcker på bokus.com till rabatterat pris. Rabattkod får du när du börjat plugga.

Om du vill veta mer

Välkommen att kontakta oss om du har några frågor.

Är du redo?

Upptäck nya färdigheter, följ din passion, och försvinn bort i kunskapens värld. Rusta dig inför livets möjligheter med framtidens verktyg!

Har du några funderingar?

Hör av dig till mig så svarar jag på dina frågor.

Har du frågor om behörighet, ansökan och antagning? Kontakta [email protected] så hjälper vi dig.

Maria Ocakli Beurling

Utbildningsledare för:
IT-säkerhetstekniker
Placeringsort: Linköping

[email protected]
013-344 12 60

Ord från näringslivet

Henrik Krohn ser ett stort behov av IT-säkerhetstekniker

Medan cyberattacker blir alltmer vanligt förekommande så ökar behovet av personer med rätt kompetens som kan förhindra attackerna. IT-säkerhetsbranschen söker med ljus och lykta efter utbildad personal, vilket Henrik Krohn VD för UCS Cyber Security kan skriva under på.

Liknande utbildningar

Vanliga frågor