Ekonomi, administration, försäljning

Rekryterings- & bemanningsspecialistDistans (Tranås, Studieort: Ljungby)

Du följer hela rekryteringsprocessen utifrån företagets behov och dess kravprofil.

Vill du hjälpa människor till sitt nästa arbete och gillar att bygga goda relationer på arbetsmarknaden? Då kan rollen som rekryterings- och bemanningsspecialist passa dig. I din yrkesroll är det du som blir de sökandes första kontakt samtidigt som du har kontakt med flera olika typer av företag som behöver hjälp med inhyrning och/eller rekrytering.

Ansökan stängd, se information nedan om kommande utbildningsstarter.

6 träffarPraktik 18 veckor

Rekryterings- & bemanningsspecialist – sammanfattning

Poäng

340 YH-p (68 veckor, ca 1,5 år)

Studiefart

Programmet är en heltidsutbildning och du får räkna med att lägga ca 40 timmar/vecka på studier.

Antal platser

Totalt 35 platser, antalet platser per studieort är begränsat.

Utbildningsort

Distans med fysiska träffar i Tranås eller via videolänk i Ljungby.

Kommande utbildningsstart

  • Augusti 2024 – februari 2026 – ansökan är stängd
  • Augusti 2025 – februari 2027

Sista ansökningsdag

17 april 2024

Pågående utbildning

Augusti 2023 – februari 2025

Behörighet

För mer information om behörighet, särskilda förkunskaper och urval, se fliken ”Behörighet” här ovan.

HeltidEkonomi, administration, försäljningDistansTranåsStudieort: Ljungby
Kontaktperson: Sofie Gustafsson

Vad arbetar du med?

Som rekryterings- och bemanningsspecialist följer du hela rekryteringsprocessen utifrån företagets behov och dess kravprofil. Som rådgivare hjälper du företaget att få fram rätt kravprofil och sedan är det du som arbetar med urval, intervjuer och testning för att se vilken kandidat som är bäst lämpad för det specifika uppdraget. Du är en viktig pusselbit för företag när det kommer till att hitta den kompetens de behöver.

I ditt yrke ansvarar du för att självständigt utföra hela rekryterings- och bemanningsprocessen där du tolkar och upprättar arbetsrättsavtal utifrån juridiska aspekter. Du träffar många personer i din yrkesroll som är redo att ta nästa steg i karriären. Där behöver du kunskap och färdigheter att kunna kommunicera och förmedla konstruktiv feedback och negativt besked.

Utbildningen ger dig specialiserade kunskaper inom teoretiskt och praktiskt rekryterings- och bemanningsarbete. Du får färdigheter i att systematiskt planera, genomföra och analysera arbetet. För att kunna leverera det arbetslivet efterfrågar lär du dig att tolka och identifiera finansiella rapporter och nyckeltal samt budgetarbete.

Efter examen kan du arbeta på ett rekryterings- och bemanningsföretag eller på ett företags HR-avdelning. Där ansvarar du för hela processen från framtagandet av en kravprofil till den praktiska delen med urval, intervju och uppföljning. Du blir en viktig del i det strategiska arbetet inom rekrytering och bemanning. Efter utbildningen kan du även arbeta som bemanningsspecialist, konsultchef, rekryterare och rekryteringsspecialist.

LIA – Lärande i arbete

En viktig del av utbildningen är Lärande i arbete (LIA) och är yrkeshögskolans motsvarighet till praktik. Det innebär att du som studerar, praktiskt tillämpar och lär dig ditt yrke ute på en arbetsplats. Du får handledning av personal som arbetar i yrkesrollen och du följer arbetsplatsens rutiner. Cirka en tredjedel av utbildningen är LIA där du lär dig yrkesrollen. LIAn är en mycket uppskattad del av utbildningen och ger dig en viktig och bra förståelse för vad som förväntas av dig som yrkesverksam. Den kan också ge dig värdefulla kontakter i arbetslivet som du kan ha nytta av efter examen.

I de flesta fall kan du välja att göra din LIA på den ort som passar dig. Om det inte finns företag på din hemort som anställer yrkesrollen du utbildar dig till, kan du behöva genomföra LIA på annan ort. Du kan då ansöka om merkostnadslån hos CSN

Att studera på distans

Att studera på distans innebär stor frihet, och också stort eget ansvar. Du kan till viss del själv välja när du ska studera, men du måste alltid vara uppdaterad på aktuella datum för distanslektioner, tentor, uppgifter osv. Programmet är en heltidsutbildning och du får räkna med att lägga ca 40 timmar/vecka på studier. Du och dina klasskamrater kan ibland arbeta i grupp online och här får ni själva komma överens om när det passar er bäst att arbeta tillsammans med uppgifterna. Utbildningen är till största delen webbaserad och innehåller även 6 fysiska träffar (sk närträffar) i Tranås eller Ljungby (för dig som läser via studieort).. Träffarna kan bland annat innehålla praktiska övningar, tentamen, föreläsningar, diskussioner, redovisningar och grupparbeten.

Notera att LIA:n vanligtvis inte genomförs på distans, utan sker oftast på plats. Du kan med fördel söka din praktikplats på eller i närheten av din bostadsort. Läs mer om LIA här.

Dator

För att kunna utföra dina studier förväntas du ha tillgång till bärbar dator (PC/Mac) med webbkamera. Vi avråder från att använda Chromebook dator/surfplatta då operativsystemet inte är fullt kompatibelt med våra system.

Ett program åt gången

Du kan endast läsa en heltidsutbildning i taget hos oss på TUC. Har du tackat ja till en erbjuden plats och blir erbjuden plats på ytterligare en utbildning som du hellre vill läsa, behöver du tacka nej till den första för att ha möjlighet att tacka ja till den nya.

Studieort

Från Campus Ljungby kan du medverka i utbildningen genom direktsänd videolänk. Mer information om studier via studieort (tidigare kallat satellitort) hittar du här.

Litteratur

Du som studerar hos oss, har förmånen att köpa böcker på bokus.com till rabatterat pris. Rabattkod får du när du börjat plugga.

Om du vill veta mer

Välkommen att kontakta oss om du har några frågor.

Har du några funderingar?

Hör av dig till mig så svarar jag på dina frågor.

Har du frågor om behörighet, ansökan och antagning? Kontakta [email protected] så hjälper vi dig.

Sofie Gustafsson

Utbildningsledare för:
Rekryterings- & bemanningsspecialist
Placeringsort: Tranås

[email protected]
0140-44 45 45