Data/IT

WebbutvecklareDistans (Jönköping)

Yrket som webbutvecklare passar dig som är nyfiken och noggrann och har sinne för teknik, analys och problemlösning.

Du har specialiserade kunskaper i programmering, publiceringsverktyg samt Design & UX och arbetar med att utveckla olika produkter och tjänster för webben utifrån ett användarperspektiv. I stor utsträckning handlar det om till exempel webbplatser, webbapplikationer eller e-handelssystem. Som utvecklare har du god problemlösnings- och kommunikationsförmåga samt ett gott öga för design.

Ansökan stängd, se information nedan om kommande utbildningsstarter.

4 träffarPraktik 25 veckor

Webbutvecklare – sammanfattning

Poäng

400 YH-p (80 veckor, ca 2 år)

Antal platser

35

Utbildningsort

Distans med fysiska träffar i Jönköping

Kommande utbildningsstart

September 2024 – juni 2026 – ansökan öppnar i december/januari

Pågående utbildning

  • September 2022 – juni 2024
  • Augusti 2023 – april 2025

Behörighet

För mer information om behörighet, särskilda förkunskaper och urval, se fliken ”Behörighet” här ovan.

HeltidData/ITDistansJönköping
Kontaktperson: Marcus Liffner

Vad arbetar du med?

Utbildningen ger dig kunskap om branschens verktyg och tekniker för att skapa och addera funktionalitet till moderna webbplatser. Du arbetar med de vanligaste programmeringsspråken HTML och CSS, C# och JavaScript och utvecklar webbplatser och andra tjänster utifrån ett användarperspektiv med kundens krav och behov i fokus. Du jobbar antingen självständigt eller i team med andra utvecklare, ofta i projektinriktad form.

Du behöver kunna förklara teknisk funktionalitet på ett begripligt sätt, och det är därför av stor vikt att du som utvecklare har god kommunikationsförmåga för att skapa samsyn med kundens utgångspunkt i åtanke. Du har kompetens att föra dialog om åtaganden och lösningar inom området både på svenska och engelska.

I rollen ingår även att arbeta med design och tillgänglighet på webben. Med utgångspunkt i kundnöjdhet och lönsamhet är det viktigt att du har förståelse för hur en affärsverksamhet drivs och programmet ger dig även kunskap i entreprenörskap och företagande.

LIA – Lärande i arbete

Under 25 veckor av programmet kommer dina studier vara förlagda till en arbetsplats på så kallat Lärande i arbete, LIA. Här får du under handledning vidareutveckla dina kunskaper inom webbutvecklarens olika arbetsområden.

Efter examen

Yrket som webbutvecklare är flexibelt då arbetet teoretiskt sätt kan utföras var som helst i världen så länge du har tillgång till dator och stabil uppkoppling. Ibland kan hemarbete vara aktuellt, eller att arbeta från utlandet, men i många fall har man en fast arbetsplats på ett kontor, beroende på vilken arbetsplats och arbetsgivare det gäller. Anställningsformen kan variera då vissa utvecklare jobbar som IT-konsulter eller frilansare medan andra har fast anställning. Alla företag kommer vilja ha olika delar av sin verksamhet på webben. För ett företag kanske du skapar en informationswebbplats och för ett annat en webbplats för e-handel – möjligheterna är många!

Behörighetsgivande förutbildning

Syftet med behörighetsgivande förutbildning (BFU) är att bredda vägen in till yrkeshögskolan och att ge den studerande kunskaper som motsvarar de krav på behörighet som krävs för programmet. Om det blir aktuellt att genomföra en förutbildning kommer vi att se över de ansökningar som inkommit där man saknar en eller flera av de särskilda förkunskaperna. Vi skapar då en ansökan till förutbildningen åt dig som sökande. Det är ett begränsat antal platser och vi använder urval för att rangordna vilka som ska erbjudas en plats till förutbildningen. Andra program som kan komma att erbjudas BFU.

Att studera på distans

Att studera på distans innebär stor frihet, men också stort eget ansvar. Du ansvarar för din studietid och det gäller att ha självdisciplin. Du kan själv välja när du ska studera, men du måste alltid vara uppdaterad på aktuella datum för distanslektioner, tentor, uppgifter osv. Du förväntas delta på 6 timmar lärarledd tid i veckan via Teams. Utbildningen är till största delen webbaserad men innehåller även 4 st träffar i Jönköping. De kan bla innehålla praktiska övningar, tentamen, föreläsningar och grupparbeten.

Dator

För att du ska kunna tillgodose dig programmet på bästa sätt, rekommenderar vi att du har tillgång till en egen bärbar dator. För att datorn ska klara programvaran som ingår i undervisningen behöver du en dator med:

  • Minsta krav
    • Intel core I5, 16 gig ram
    • 256 GB SSD
  • Rekommenderat
    • I7, 32 GB ram, 512 GB SSD

Litteratur

Du som studerar hos oss, har förmånen att köpa böcker på bokus.com till rabatterat pris. Rabattkod får du när du börjat plugga.

Om du vill veta mer

Välkommen att kontakta oss om du har några frågor.

TUC Sweden
”Det är glädjande att TUC nu kan erbjuda utbildning inom webbutveckling. De senaste årens digitala omställning som skyndats på med anledning av pandemin har ytterligare markerat hur viktig den digitala butiken och presentationsytan är för företag. Webbutveckling har blivit allt viktigare för allt fler och behovet av kompetenta utvecklare kommer fortsätta öka.”
TUC Sweden
”Bristen på webbutvecklare är påtaglig för oss som IT-konsultbolag och vi ser mycket positivt på ytterligare en utbildning i närområdet.”

Har du några funderingar?

Hör av dig till mig så svarar jag på dina frågor.

Har du frågor om behörighet, ansökan och antagning? Kontakta [email protected] så hjälper vi dig.

Marcus Liffner

Utbildningsledare för:
IT-projektledare
Webbutvecklare
Placeringsort: Jönköping

[email protected]
036-333 64 13

Liknande utbildningar

Vanliga frågor