Data/IT

IT-projektledareDistans (Jönköping)

Yrket för dig som vill vidare inom IT-relaterade områden.

IT-projektledare är yrket för dig som är driven, flexibel, självgående och som redan har yrkeserfarenhet inom IT-relaterade områden. Som IT-projektledare arbetar du i huvudsak med att ta fram kundanpassade systemlösningar, oftast tillsammans med kunder och i samarbete med ditt team. Du kan även arbeta med att budgetera, tillsätta resurser, dokumentera och framställa kravlista. Utbildningen sker på distans med fysiska träffar (sk närträffar) i Jönköping.


Save the date! I mars 2024 öppnar vi våra lokaler i Jönköping, Tranås och Linköping för inspiration inför höstens utbildningsstarter. Läs mer här

Ansökan stängd, se information nedan om kommande utbildningsstarter.

3 träffarPraktik 7 veckor

IT-projektledare – sammanfattning

Poäng

220 YH-p (44 veckor, ca 1 år)

Antal platser

30

Utbildningsort

Distans med fysiska träffar i Jönköping

Kommande utbildningsstart

  • Augusti 2024 – juni 2025 – ansökan öppnar i december/januari
  • Augusti 2025 – juni 2026

Pågående utbildning

Augusti 2023 – juni 2024

Behörighet

För mer information om behörighet, särskilda förkunskaper och urval, se fliken ”Behörighet” här ovan.

HeltidData/ITDistansJönköping
Kontaktperson: Marcus Liffner

Vad arbetar du med?

Utifrån kvalitet, resurs och budget leder och kvalitetssäkrar du IT-projekt, allt på ett effektivt och framgångsrikt sätt. Du driver förstudier och kravarbete, gör riskanalyser och planerar enligt relevant projektmodell och kvalitetskrav. Att följa upp och utvärdera IT-projekt ingår också i dina arbetsuppgifter.

Du arbetar utifrån skillnader, likheter, för- och nackdelar när det gäller både traditionella och agila metoder och arbetssätt. Programmet ger dig även kompetens i relevanta lagar och regler och du har kunskap om de potentiella hot och risker som kan finnas inom IT. Ledarskap är en viktig del i ditt arbete och därför utbildas du i att vägleda och coacha en grupp men även enskild individ. Du har förmågan att analysera och identifiera en grupps olika faser för att på så sätt kunna påverka gruppens utveckling. Med din bakgrund inom IT kan du också agera teknisk rådgivare i olika IT-projekt.

LIA – Lärande i arbete

Under sju veckor kommer dina studier att vara förlagda till en arbetsplats, så kallat Lärande i arbete, LIA. Under denna period får du under handledning omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiken och du utvecklar din kompetens i att arbeta självständigt som IT-projektledare.

Efter examen

Den tekniska utvecklingen och digitaliseringen är en allt större del av arbetsmarknaden och mer och mer arbete utförs i IT-baserade system. Ett av de mest efterfrågade yrken i området är IT-projektledare. Tillsammans med din tidigare yrkeserfarenhet har du efter examen både praktisk erfarenhet och teoretisk kunskap vilket gör att du kommer att vara mycket eftertraktad. Du kan arbeta som IT-projektledare eller agil projektledare i alla typer av företag.

Att studera på distans

Att studera på distans innebär stor frihet, och också stort eget ansvar. Du ansvarar för din studietid och det gäller att ha självdisciplin. Du kan till viss del själv välja när du ska studera, men du måste alltid vara uppdaterad på aktuella datum för distanslektioner, tentor, uppgifter osv. Programmet är en heltidsutbildning och du får räkna med att lägga ca 40 timmar/vecka på studier. Du och dina klasskamrater arbetar mycket i grupp online och här får ni själva komma överens om när det passar er bäst att arbeta tillsammans med uppgifterna. Utbildningen är till största delen webbaserad men innehåller även 3 fysiska träffar (sk närträffar) i Jönköping. Träffarna kan bland annat innehålla praktiska övningar, tentamen, föreläsningar, diskussioner, redovisningar och grupparbeten.

Litteratur

Du som studerar hos oss, har förmånen att köpa böcker på bokus.com till rabatterat pris. Rabattkod får du när du börjat plugga.

Om du vill veta mer

Välkommen att kontakta oss om du har några frågor.

TUC Sweden
“Det är en extrem kompetensbrist på marknaden sedan digitaliseringen har exploderat i Sverige och det är en väldigt eftertraktad yrkesroll. Företagen behöver folk med kommunikationsförmåga som kan koppla ihop teknik och affärsmässighet.”

Har du några funderingar?

Hör av dig till mig så svarar jag på dina frågor.

Har du frågor om behörighet, ansökan och antagning? Kontakta [email protected] så hjälper vi dig.

Marcus Liffner

Utbildningsledare för:
IT-projektledare
Webbutvecklare
Placeringsort: Jönköping

[email protected]
036-333 64 13

Att läsa till projektledare var ett smart val.

Rebecca valde att utbilda sig till IT-projektledare

Rebecca Jernberg jobbade inom IT men saknade den rätta utbildningen och när möjligheten att läsa till IT-projektledare dök upp tyckte både hon och hennes chef att det var rätt väg att gå.

Liknande utbildningar

Vanliga frågor