Ekonomi, administration, försäljning

Rekryterings- & bemanningsspecialistDistans (Tranås, Studieort: Ljungby)

NY UTBILDNING

Vill du hjälpa människor till sitt nästa arbete och gillar att bygga goda relationer på arbetsmarknaden? Då kan rollen som rekryterings- och bemanningsspecialist passa dig. I din yrkesroll är det du som blir de sökandes första kontakt samtidigt som du har kontakt med flera olika typer av företag som behöver hjälp med inhyrning och/eller rekrytering.

Ansökan stängd, se information nedan om kommande utbildningsstarter.

6 träffarPraktik 18 veckor

Rekryterings- & bemanningsspecialist – sammanfattning

Poäng

340 YH-p (68 veckor, ca 1,5 år)

Antal platser

Tranås: 30 platser
Ljungby: 5 platser

Utbildningsort

Distans med fysiska träffar i Tranås eller via videolänk i Ljungby.

Kommande utbildningsstart

  • Augusti 2024 – februari 2026  – ansökan öppnar i december/januari
  • Augusti 2025 – februari 2027

Pågående utbildning

Augusti 2023 – februari 2025

Behörighet

För mer information om behörighet, särskilda förkunskaper och urval, se fliken ”Behörighet” här ovan.

HeltidEkonomi, administration, försäljningDistansTranåsStudieort: Ljungby
Kontaktperson: Sandra Fritz

Vad arbetar du med?

Som rekryterings- och bemanningsspecialist följer du hela rekryteringsprocessen utifrån företagets behov och dess kravprofil. Som rådgivare hjälper du företaget att få fram rätt kravprofil och sedan är det du som arbetar med urval, intervjuer och testning för att se vilken kandidat som är bäst lämpad för det specifika uppdraget. Du är en viktig pusselbit för företag när det kommer till att hitta den kompetens de behöver.

I ditt yrke ansvarar du för att självständigt utföra hela rekryterings- och bemanningsprocessen där du tolkar och upprättar arbetsrättsavtal utifrån juridiska aspekter. Du träffar många personer i din yrkesroll som är redo att ta nästa steg i karriären. Där behöver du kunskap och färdigheter att kunna kommunicera och förmedla konstruktiv feedback och negativt besked.

Utbildningen ger dig specialiserade kunskaper inom teoretiskt och praktiskt rekryterings- och bemanningsarbete. Du får färdigheter i att systematiskt planera, genomföra och analysera arbetet. För att kunna leverera det arbetslivet efterfrågar lär du dig att tolka och identifiera finansiella rapporter och nyckeltal samt budgetarbete.

LIA – Lärande i arbete

De flesta av våra program innehåller stora delar LIA just för att du ska få prova på att arbeta i yrkesrollen och omsätta de teoretiska kunskaperna från utbildningen i praktiken. Under LIA:n följer du arbetsplatsens tider och arbetar med det som ingår i kursplanen för LIA.

Under LIA utvecklas både din praktiska och teoretiska kompetens samt ger dig en eftertraktad möjlighet att knyta viktiga kontakter inför en framtida karriär. I många fall leder en LIA-plats till jobb efter avslutat program. Du söker din egen LIA-plats men vi hjälper naturligtvis till om det av någon anledning behövs. Om du vill göra din LIA på annan ort än där programmet är, går det självklart bra.

Efter examen

Efter examen kan du arbeta på ett rekryterings- och bemanningsföretag eller på ett företags HR-avdelning. Där ansvarar du för hela processen från framtagandet av en kravprofil till den praktiska delen med urval, intervju och uppföljning. Du blir en viktig del i det strategiska arbetet inom rekrytering och bemanning. Efter utbildningen kan du även arbeta som bemanningsspecialist, konsultchef, rekryterare och rekryteringsspecialist.

Att studera på distans

Att studera på distans innebär stor frihet, men också stort eget ansvar. Du ansvarar för din studietid och det gäller att ha självdisciplin. Du kan själv välja när du ska studera, men du måste alltid vara uppdaterad på aktuella datum för distanslektioner, tentor, uppgifter osv. Utbildningen är till största delen webbaserad men innehåller även fysiska träffar (sk närträffar) i Tranås. Träffarna kan tex innehålla praktiska övningar, tentamen, föreläsningar, diskussioner, redovisningar och grupparbeten.

Studieort

Från Campus Ljungby kan du medverka i utbildningen genom direktsänd videolänk. Mer information om studier via studieort (tidigare kallat satellitort) hittar du här.

Litteratur

Du som studerar hos oss, har förmånen att köpa böcker på bokus.com till rabatterat pris. Rabattkod får du när du börjat plugga.

Om du vill veta mer

Välkommen att kontakta oss om du har några frågor.

Har du några funderingar?

Hör av dig till mig så svarar jag på dina frågor.

Har du frågor om behörighet, ansökan och antagning? Kontakta [email protected] så hjälper vi dig.

Sandra Fritz

Samordnande utbildningsledare
Utbildningsledare för:
Tandsköterska (distans)
Rekryterings- & bemanningsspecialist
Placeringsort: Tranås

[email protected]
0140-44 45 41

Vanliga frågor