Hotell, restaurang, turism

Arbetsledare inom måltids­serviceDistans (Stockholm)

Ett spännande yrke där du använder dina kulinariska, sociala och ekonomiska kunskaper.

Programmet riktar sig till bland annat dig som redan idag arbetar inom måltidsservice och vill ta ett karriärkliv. Eller så jobbar du i en arbetsledande roll och vill bygga på med teoretiska kunskaper. Upplägget med 50% utbildningstakt under två år på distans, där du själv väljer när du vill studera, passar perfekt för dig som vill arbeta och utbilda dig samtidigt.

Ansökan stängd, se information nedan om kommande utbildningsstarter.

8 träffarPraktik 12 veckor

Arbetsledare inom måltids­service – sammanfattning

Poäng

200 YH-p (halvfart i ca 2 år)

Antal platser

35

Utbildningsort

Distans med träffar i Stockholm

Kommande utbildningsstart

September 2023 – ansökan öppnar upp under december/januari

Pågående utbildning

  • September 2021 – juni 2023
  • September 2022- juni 2024

Utbildningen finns även som

Distans med träffar i Tranås

Behörighet

För mer information om behörighet, särskilda förkunskaper och urval, se fliken ”Behörighet” här ovan.

HalvtidHotell, restaurang, turismDistansStockholm
Dolt innehåll
Detta innehåll har dolts med anledning av dina inställningar för cookies.
För att visa detta innehåll måste cookies för Marknadsföring accepteras.

Vad får du lära dig?

Varje dag serveras ca 3 miljoner måltider i grundskola, förskola, äldreomsorg och på sjukhus. Här är det viktigt att maten är näringsriktig och anpassad efter individens behov. Programmet ger dig rätt kompetens inom alla delar av detta mångsidiga yrke. Du får förmågan att självständigt leda en personalgrupp, samt hantera samtal och ge konstruktiv feedback för att gruppen ska utvecklas positivt.

Du lär dig att göra arbetsschema och bemanna organisationen effektivt, och att bemöta personal och gäster från olika kulturer på ett bra sätt blir naturligt för dig. Ekonomi är en viktig del i yrkesrollen och du lär dig budget, löpande bokföring och kalkylering. Detta är också ett program för dig med ett stort kulinariskt intresse. Du blir duktig i matsedelsplanering och näringsvärdesberäkning, och får fördjupade kunskaper om matallergier och sjukdomar där specialkost krävs.

LIA – Lärande i arbete

En del av dina studier är förlagda till en arbetsplats på så kallad LIA, Lärande i arbete. Under handledning får du bl.a. kunskap att reflektera, analysera och se möjligheterna till innovativa lösningar för att utveckla verksamheten.

Efter examen

Efter avklarat program kan du arbeta i en arbetsledande roll eller som arbetsledare inom måltidsservice. För att skapa en positiv matkultur, en helhetsupplevelse av måltiden som bidrar till goda matvanor, är behovet av motiverad och kompetent personal stort. Därför är du efter examen mycket eftertraktad på arbetsmarknaden.

Att studera på distans

Att studera på distans innebär stor frihet, men också stort eget ansvar. Du ansvarar för din studietid och det gäller att ha självdisciplin. Du kan själv välja när du ska studera, men du måste alltid vara uppdaterad på aktuella datum för webbaserade föreläsningar, tentor, uppgifter osv. Utbildningen är till största delen webbaserad men innehåller också fysiska träffar (sk närträffar) i Stockholm. Två gånger per termin sker träffarna, och är två till tre dagar. Träffarna kan tex innehålla praktiska övningar, tentamen, föreläsningar, diskussioner, redovisningar och grupparbeten.

Litteratur

Du som studerar hos oss, har förmånen att köpa böcker på bokus.com till rabatterat pris. Rabattkod får du när du börjat plugga.

Om du vill veta mer

Välkommen att kontakta oss om du har några frågor.

Dolt innehåll
Detta innehåll har dolts med anledning av dina inställningar för cookies.
För att visa detta innehåll måste cookies för Marknadsföring accepteras.

Redo för nästa
steg i karriären?

Anna, som är utbildningsledare och föreläsare Annette, berättar om vilken kompetens utbildningen ger och vad du kan arbeta som efter examen.

Vanliga frågor