Data/IT

Data ManagerStockholm

NY UTBILDNING

Är du en strategisk talang med intresse för data och fallenhet för struktur? Då har vi ett nytt yrkeshögskoleprogram som passar dig och som ligger helt rätt i tiden. I din framtida yrkesroll som Data Manager blir du spindeln i nätet med arbetet att samla in, bearbeta och styra digital information. I en tid när data är det nya guldet har du en kompetens företag i alla branscher behöver.

Ansökan är öppen!
Praktik 20 veckor

Data Manager – sammanfattning

Poäng

400 YH-p (80 veckor, ca 2 år)

Antal platser

35

Utbildningsort

Stockholm

Kommande utbildningsstart

  • September 2024 – juni 2026 – ansökan öppnar i december/januari
  • September 2025 – juni 2027

Pågående utbildning

September 2023 – juni 2025

Sista ansökningsdag

31 maj 2023 men vi tar emot sena ansökningar i mån av plats. Din ansökan behandlas i turordning och först när den är komplett.

Behörighet

För mer information om behörighet, särskilda förkunskaper och urval, se fliken ”Behörighet” här ovan.

HeltidData/ITStockholm
Kontaktperson: Marie Dalmalm
Dolt innehåll
Detta innehåll har dolts med anledning av dina inställningar för cookies.
För att visa detta innehåll måste cookies för Marknadsföring accepteras.

Vad arbetar du med?

Under utbildningen lär du dig att ansvara för hur data samlas in och används. Du lär dig att identifiera vilken data företaget behöver för att förbättra sina besluts- och produktionsprocesser. Du lär dig också att skapa struktur och regler för hur data hanteras i alla delar av företaget och att delegera ansvar för företagets data används på bästa sätt.

I din nya yrkesroll är det du som skapar ramarna för den datadrivna utvecklingen på företaget. Du arbetar med att samla in och strukturera mycket stora datamängder i ett system där de kan användas för ändamål som analys, affärsutveckling och automatiserade processer.

Du har även strategiskt ansvar för att hela företaget hanterar data på ett korrekt, lagligt och säkert sätt. Det innebär att det är du som utformar regler, tilldelar befogenheter och utbildar dina kollegor så att alla kan bidra till kvaliteten för företagets digitala informationstillgångar.

Data Manager är en spännande och varierad yrkesroll i gränslandet mellan IT, management och affärsutveckling.  Den digitala revolutionen innebär att alla företag måste hantera väldigt stora datamängder i sina besluts- och produktionsprocesser, vilket skapar ett enormt behov av yrkesrollen.  

TUC är den första yrkeshögskola som kan erbjuda ett utbildningsprogram för yrkesrollen Data Manager. Det är en unik möjlighet och ger dig mycket goda utsikter på arbetsmarknaden.

LIA – Lärande i arbete

Under 20 veckor av programmet kommer dina studier vara förlagda till en arbetsplats på så kallat Lärande i arbete, LIA. Här får du under handledning vidareutveckla dina kunskaper inom ditt kommande yrkes olika arbetsområden i verklig miljö och du utbildas i skarpt läge. Du utvecklar både din praktiska och teoretiska kompetens samt ger dig en eftertraktad möjlighet att knyta viktiga kontakter inför en framtida karriär. I många fall leder en LIA-plats till jobb efter avslutat program.

Efter examen

Arbetsgivare som efterfrågar Data Managers finns bland industri- och tjänsteföretag av alla de slag, liksom hos myndigheter och regionala och kommunala förvaltningar. Det är också en mycket efterfrågad kompetens i konsultledet. Som färdigutbildad Data Manager kan du också arbeta som till exempel Informationsarkitekt, Data Steward eller Master Data Specialist.

Litteratur

Du som studerar hos oss, har förmånen att köpa böcker på bokus.com till rabatterat pris. Rabattkod får du när du börjat plugga.

Om du vill veta mer

Välkommen att kontakta oss om du har några frågor.

Är du redo?

Upptäck nya färdigheter, följ din passion, och försvinn bort i kunskapens värld. Rusta dig inför livets möjligheter med framtidens verktyg!

Har du några funderingar?

Hör av dig till mig så svarar jag på dina frågor.

Har du frågor om behörighet, ansökan och antagning? Kontakta [email protected] så hjälper vi dig.

Marie Dalmalm

Utbildningsledare för:
Apotekstekniker
Strategisk inköpare/upphandlare
Placeringsort: Stockholm

[email protected]
08-515 118 54

Ett yrke med stor variation

IT-yrket för dig som är lösningsfokuserad och analytisk.

Maaret ser till att all data ett företag har, kan hjälpa verksamheten att uppnå effektivitet i sin verksamhet och se nya affärsmöjligheter som ett resultat av datadrivna arbetssätt.

Vanliga frågor